Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue ei saanut vahvaa alkua Pekingin olympiaturnaukseen, kun Yhdysvallat nappasi kamppailusta 5-2-voiton.

Naisleijonat saapui otteluun nälkäisenä saaden luotua hyvin painetta vastustajan päätyyn, mutta todellisia maalintekotilanteita ei kuitenkaan syntynyt.

Alkuminuuttien jälkeen myös Yhdysvallat pääsi koko ajan paremmin ja paremmin sisään peliin ja lopulta joukkue onnistui myös kahdesti maalinteossa, kun Amanda Kessel ja Alexandra Carpenter onnistuivat ohittamaan Anni Keisalan.

Avauserässä nähtiin myös yksi todella ikävä tilanne, kun Yhdysvaltojen tähtipelaaja Brianna Decker loukkaantui vakavan näköisesti (lue lisää täältä).

Toinen erä oli puolestaan täysin Yhdysvaltojen näytöstä, kun laukaukset kirjattiin joukkueelle peräti 19-2. Suomi sai erän ainoat laukaukset aikaan vasta erän lopulla. Yhdysvallat iski erässä myös kaksi maalia, kun Kendall Coyne vastasi molemmista osumista.

Kolmannessa erässä Suomi sai puolestaan kahdesti kiekon Yhdysvaltojen maaliin, kun Susanna Tapani onnistui iskemään ensin 1-4-kavennuksen ja myöhemmin 2-5-kavennuksen, joista jälkimmäinen hyväksyttiin vasta sen päätössummerin jälkeen, kun tuomarit tarkastivat tilanteen videolta. Tämän jälkeen pelikelloon lisättiin kaksi ja puoli minuuttia aikaa, ja joukkueet palasivat jäälle, mutta maaleja ei enää nähty.

Yhdysvaltojen päätöserän ainokaisesta vastasi Carpenter.

Naisleijonien osalta olympiaturnaus jatkuu seuraavaksi lauantaiaamuna kamppailulla Kanadaa vastaan. Näet Suomen kaikkien otteluiden aikataulut täältä.