Jukureita kipparoiva kultakypärä Petrus Palmu nousi joukkueensa ykkösnimeksi taas lauantaina, kun mikkeliläiset kaatoivat kotijäällään Sportin jatkoajan päätteeksi 3-2. Palmu iski kaksi häkkiä vastaten ensimmäisestä ja viimeisestä niitistä.

Joensuulaisen saldo 18+22=40 on monella tapaa historiallisen kovaa valuuttaa. Pelaaja on takonut henkilökohtaisen maali- ja piste-ennätyksen uusiksi. Lisäksi nyt kovaan liitoon päässessä jukurilaumassa kukaan ei ole tehnyt 18 maalia tai 40 pinnaa liigakauden aikana.

Seuran aiemmat kausikohtaiset maali- ja piste-ennätykset olivat Joachim Rohdinin (17) ja Teemu Suhosen (12+27=39) nimissä.

Liiga

@smliiga
Petrus Palmu oli Jukurien sankari lauantaina ratkaisemalla ottelun Sportia vastaan jatkoajalla. Samalla Liigan pistepörssin kärkipaikalle noussut 24-vuotias laitahyökkääjä rikkoi Jukurien yhden kauden maali- ja piste-ennätykset kahden maalin iltapäivällään.

#Liiga #Jukurit

– Totta kai nuo tuntuvat hyvältä, mutta haluan voittaa pelejä. Haluan pisteitä sarjataulukkoon. Kovat, tiukat pelit sytyttävät. Ei tämä vaadi taikatemppuja, Palmu sanaili pelin tauottua.

Jukurit on osannut löytää keinoja voittoon, ja nyt saldona on 44 pelistä 26 voittoa. Joukkueen 76 pistettä oikeuttavat sarjassa kakkossijalle.

Lauantain voittomaalissa Sportin Henrik Eriksson varjosti Palmua kuin hai laivaa, mutta mikkeliläisten tehomies pelasi itsensä silti vapaaksi ja maalintekoon. Miten ihmeessä?

– En kerro, se on meidän taktiikkaa, pelaaja virnisti.