Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue aloitti olympialaiset komealla 6-2-voitolla Slovakiasta.

Ottelun alussa Slovakia oli huomattavasti Leijonia terävämpi. Tämä myös palkittiin vain viiden minuutin pelin jälkeen, kun vasta 17-vuotias TPS:stä tuttu hyökkääjä Juraj Slafkovsky iski Slovakian lähietäisyydeltä 1-0-johtoon.

Takaiskun jälkeen Suomi pääsi koko ajan paremmin peliin mukaan. Hyökkäyspelaaminen oli myös harvinaisen tehokasta, sillä vähäisistä laukauksista huolimatta Leijonat iski avauserään peräti kolme maalia. Asialla olivat Sakari Manninen, Harri Pesonen (ylivoimalla) ja Miro Aaltonen. Aaltosen osuma syntyi heti sen jälkeen, kun Leijonat oli selvinnyt pitkästä kahden miehen alivoimasta.

Toisessa erässä Suomi karkasi jo 4-1-johtoon, kun Manninen osui toistamiseen, mutta Slovakia pysyi vielä kamppailussa mukana, kun Slafkovskyn loistava laukaus yllätti Harri Säterin.

Kolmanteen erään Leijonat sai puolestaan täydellisen lähdön, kun Teemu Hartikainen syötti kiekon takatolpalle vain 16 sekunnin pelin jälkeen, ja Manninen nosti pelivälineen yläkulmaan. Osuma oli Manniselle jo ottelun kolmas.

Kamppailun kahdeksatta osumaa saatiin puolestaan odotella päätöserän loppupuolelle, kun Aaltonen tykitti komealla laukauksella Suomen jo 6-2-johtoon. Aaltoselle osuma oli päivän toinen ja samalla kolmas tehopiste.

Aaltosen maalin jälkeen maaleja ei enää nähty, ja näin ollen Leijonat avasi turnauksen voitolla ja nousi lohkonsa kärkeen.

Suomen osalta turnaus jatkuu seuraavaksi jo perjantaina, kun vastaan asettuu Latvia. Näet olympialaisten lohkotilanteet ja otteluohjelman täältä.

Maalikooste:

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Siitä herkuttelemaan vielä tämän ottelun kaikilla maaleilla! Mitä mainioin aloitus Leijonille!

#leijonat #olympialaiset #olympiakisat #peking2022

Mikäli upotus ei näy, niin näet sen täältä.