Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen kova taistelu ei riittänyt Pekingin olympialaisissa maanantaina, kun Yhdysvallat marssi finaaliin maalein 4-1.

Naisleijonat haastoi Yhdysvaltoja hyvin varsinkin maalittomassa avauserässä, jossa Michelle Karvisella oli huippumahdollisuus iskeä Suomi johtoon, mutta tällä kertaa maalivahti Alex Cavallini venyi komeasti kiekon tielle.

Toisessa erässä Yhdysvallat oli selvästi hallitsevampi joukkue, kun se laukoi peräti 21 kertaa Naisleijonien maalia kohti. Samalla se onnistui myös kahdesti maalinteossa, kun Cayla Barnes iski joukkueen ensin ylivoimalla 1-0-johtoon ja minuutteja myöhemmin Hilary Knight vei Yhdysvallat jo kahden maalin karkumatkalle.

Kolmannessa erässä Yhdysvallat iski puolestaan viimeisen niitin Suomen arkkuun alle viisi minuuttia ennen pelin loppua, kun Barnes laukoi viivasta ja Hayley Scamurra ohjasi kiekon maaliin.

Tämän jälkeen Suomi onnistui vielä kaventamaan, kun Susanna Tapani viimeisteli 1-3-kavennusosuman, mutta se jäi laihaksi lohduksi, sillä Yhdysvallat iski heti perään Abby Roquen toimesta tyhjään maaliin 4-1-osuman, joka jäi myös kamppailun viimeiseksi.

Finaalissa Yhdysvallat kohtaa Kanadan.

Naisleijonien olympiamatka jatkuu puolestaan pronssiottelussa, jossa se kohtaa Sveitsin. Näet mitalipelien aikataulut täältä.