Naisten jääkiekon olympiaturnaus on finaaliottelua vaille paketissa. Keskiviikon pronssiottelussa kohtasivat Naisleijonat sekä Sveitsi. Ottelu päättyi Suomen voittoon loppulukemin 4-0 ja näin ollen Naisleijonat nappasi olympiaturnauksesta pronssiset mitalit kaulaansa.

Suomi aloitti ottelussa maalinteon ajassa 11:38, kun Viivi Vainikka iski lukemat 1-0:aan. Noora Tulus sekä Elisa Holopainen keräsivät osumaan syöttöpisteet. Ottelun toinen erä oli maaliton.

Päätöserässä Naisleijonat ratkaisi pelin viimeistelemällä vielä kolme osumaa erikoistilanteista. Ensin Susanna Tapani iski alivoimalla erän alkupuolella jo turnauksen kuudennen maalinsa. Noin viisi minuuttia ennen ottelun päättymistä Nelli Laitinen laukoi ylivoimalla Holopaisen ja Ronja Savolaisen syötöistä Suomen kolmannen osuman. Michelle Karvinen viimeisteli loppulukemat niin ikään ylivoimalla minuutti ennen loppua Petra Niemisen sekä Jenni Hiirikosken syötöistä.

Naisleijonat hallitsi ottelun laukaustilastoa selkeästi. Sveitsin maalivahti Andrea Brandli joutui torjumaan peräti 43 kertaa, kun taas Anni Keisalalle riitti 15 torjuntaa nollapeliin.

Pronssi on Naisleijonille olympiahistorian neljäs. Joukkue vei pronssiset mitalit myöskin vuoden 2018 olympiaturnauksessa.

Naisten olympiaturnauksen finaaliottelu pelataan Suomen aikaa torstaiaamuna kello 6:10. Siinä vastakkain asettuvat Kanada ja Yhdysvallat.

Näet pronssiottelun maalikoosteen alta tai täältä.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Siitä vielä pronssiottelun maalikooste katseluun, upea päätös tälle turnaukselle! Onnea Naisleijonat!