Kärppien 18-vuotias tulevaisuuden nimi Ville Koivunen pelaa upeaa ensimmäistä kauttaan Liigassa.

Carolina Hurricanes varasi Koivusen viime kesän varaustilaisuudessa toisella kierroksella. Nuori hyökkääjä allekirjoitti NHL:n tulokassopimuksen elokuussa ja pelaa nyt Kärpissä lainalla ainakin tämän kauden.

Ennen kauden alkua Koivusen tavoitteet olivat hyvin minimaalisia verrattuna siihen, mitä hän on tällä kaudella ehtinyt jo saavuttamaan.

– Ennen kauden alkua en olisi uskonut, että minulla olisi tässä vaiheessa näin paljon pisteitä kasassa. Tavoitteenani oli vakiinnuttaa Liiga-paikka ja päästä pelaamaan alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Ne ovat aika hyvin tässä toteutuneetkin, Koivunen kommentoi Liigan verkkosivuilla.

Aika hyvin ne tosiaan ovatkin toteutuneet. Koivunen on päässyt pelaamaan tällä kaudella 42 ottelua ja tehnyt niihin kovat tehopisteet 11+17=28. Hän johtaa parhaillaan koko Liigan tulokkaiden pistepörssiä seitsemän pisteen erolla seuraavaan. Kärppien sisäisessä pistepörssissä hän on puolestaan viidentenä. Lisäksi hänet valittiin mukaan Nuorten Leijonien joukkueeseen. Kesken jääneissä kisoissa hän ehti tekemään kahteen otteluun pisteet 2+2 eli sekin visiitti meni melko nappiin.

– Harjoitusotteluissa huomasin hyvin, miten pitää toimia ja millaisella tavalla tällä tasolla pystyy pelaamaan. Olen päässyt omilla vahvuuksillani Liigaan ja olen niiden kautta pyrkinyt myös jatkamaan pelaamista, Koivunen jatkoi.

Vielä viime kaudella nuori hyökkääjälupaus pelasi Kärppien U20-joukkueessa. Siellä hän iski 38 otteluun 49 tehopistettä. Sitä edellisellä kaudella hän teki U18 SM-sarjassa 37 otteluun hurjat 71 pistettä.