HELSINKI. Leijonien olympiavoittajaluotsi Jukka Jalonen oli haastateltavissa torstaina Helsinkiin kokoontuneen median edessä etänä. Päävalmentaja sairastaa koronaa lieväoireisena ja ilmeisen hyvävointisena.

Jalonen kommentoi jääkiekon kevättalven erästä kovaa suomalaisuutista. Sukunimikaima Kari Jalonen nimitettiin äskettäin Tshekin miesten maajoukkueen luotsiksi.

– Suomalaista valmentajaa arvostetaan ympäri maailman. Uskon, että tshekit parantavat omaa tekemistään Kojon alaisuudessa.

– Joukkueella on aina ollut todella hyviä pelaajia, mutta joku on mättänyt tiukoissa paikoissa. Mitaleita he eivät juurikaan ole pystyneet voittamaan.

Tshekki on yltänyt viimeksi MM-mitaleille vuosina 2010-12, kun se haali ensiksi kultaa ja sitten kaksi pronssia. Suomen luotsi Jalonen ei silti aliarvioi takavuosien ykkösmaata.

– Ei ainakaan me heitä pyöritellä. Heillä on yhtä hyvä joukkue kuin meilläkin. Uskon, että Kojo saa tiettyä jämäkkyyttä ja tasaisuutta viisikkopelaamiseen. On luovuutta, taitoja ja juonikkuttta. Heillä on isoja, fyysisiä pelaajia.

Tshekki pelaa alkukesän Suomen MM-kisoissa Tampereen B-lohkossa. Kisaisäntiä vastaan maa pelaa alkulohkon päätöksessä 24. toukokuuta.