NHL-tähti Mikko Rantasen sopimustilanne herätti vuonna 2019 kiinnostusta jopa yli lajirajojen.

Suomalainen salibandyseura Nousiaisten Ryhti iski nimittäin Rantasen sopimuksen ollessa katkolla mielenkiintoisen tarjouksen tiskiin. 3. divisioonassa pelaavan seuran tempaus nauratti useita sosiaalisessa mediassa.

Diili osoitettiin suoraan Colorado Avalanchen suuntaan, kun NHL-seura ei ollut päässyt vielä yhteisymmärrykseen suomalaistähden kanssa uudesta sopimuksesta.

– Tarjoamme hänelle täyttä kahdeksan vuoden sopimusta. Hänelle on paikka ykkösketjustamme. Tai oikeastaan kakkosvitjasta, sillä valmentajamme pelaa ykköskentässä, Ryhdin tarjouksessa kerrottiin.

Rantasen palkka Nousiaisissa olisi koostunut divariseuroille tutuista eduista.

– Maksamme hänelle yhden mailan (arvo maksimissaan 60 euroa, yhden baseball-lippiksen, kolmen kerran hierontalahjakortin (joukkuekaveri Olli hoitaa sen), rajattoman määrän sukkia sekä yhden lounaan kaudessa BK:hon, jos meillä on rahaa jäljellä kaikkien laskujen kanssa.

Siirrossa Avalanchekaan ei olisi jäänyt tyhjin käsin.

– Mr. (GM) Joe Sakic, te saatte vanhimman pelaajamme Tommin. Hän on hyvä tyyppi ja hänellä on söpö isukkimaha. Suhteellisen hidas ja huono mailahallinta. Saatte myös Joelin, joka on paras tyyppi keräämään kiekkoja. Hän on nopea, mutta aivojen toiminta on nollissa. Sen lisäksi saatte kassin säbäpalloja. Voitte myydä ne vaikkapa eBayssä.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2019.