HELSINKI. Leijonaluotsi Jukka Jalonen antoi torstaina Helsingin mediatapaamisessa arvionsa siitä, miten jääkiekkoliigan kausi huipentuu. Ensinnäkin runkosarjan kolmen kärjessä sen voitosta pelaavat Tappara, Ilves ja Jukurit.

Koronaan sairastunut olympiavoittaja otti kolmikkoon kantaa etänä.

– Isoin yllätys on ollut (Olli) Jokisen Jukurit, Jalonen aloitti kehuen rekrytointityötä pelaajiston suhteen.

– Jokinen on saanut Jukurit pelaamaan vähän erilailla kuin liigajoukkueet yleensä pelaavat. Vastustajat eivät ole oppineet pelaamaan Jukureita vastaan ainakaan vielä – kaikki kunnia siitä heille. Jukurit on todellinen musta hevonen pudotuspeleissä.

Entäpä Ilves?

– Ilves on enemmän luovempi ja rohkeampi hyökkäämään, on vähän arvaamattomampi, ja ehkä vähän ailahtelevampi kuin Tappara. Parhaana päivänä se pelaa Suomen parasta lätkää, joskus voi tulla heikompi peli.

Tappara on kolmikosta se, jolla on tällä kaudella kokemusta jo tosipeleistä. Kirvesrintainen lauma raivasi tiensä CHL-finaaliin, jossa Rögle tosin oli parempi.

– Rögle on äärettömän hyvä joukkue – hyvin valmennettu. Finaali oli erittäin tasainen ottelu vieraskentällä. Tappara oli kova. Se voitti (tällä viikolla) Kärpät, Tappara pelaa viisikkotasolla kurinalaisesti ja nöyrästi.

– Tappara on sellainen joukkue, joka on minun mielestä jollain tavalla ennakkosuosikki, kun lähdetään vääntämään playoffeita. Materiaali on leveä, puolustuksessa varsinkin on jäätävä kalusto, koronatartunnasta huolimatta hyvävointisen oloinen ja lieväoireinen Jalonen näki.

Liigan runkosarja päättyy tiistaina.