Arizona Coyotes päätyi yllättävään ratkaisuun ja nappasi suomalaisvahti Harri Säterin NHL:n siirtolistalta. Säteri oli aiemmin solminut loppukauden mittaisen sopimuksen Toronto Maple Leafsin kannalta.

Arizona joutuu kuitenkin odottamaan Säterin saapumista vielä pitkään.

– Saattaa kestää hetken, ennen kuin Harri Säteri saa maahanmuuttoprosessin valmiiksi ja liittyy Coyotesiin. Arvio on nyt kymmenen päivää, kirjoittaa NHL-toimittaja Craig Morgan.

Säterin hankkiminen oli siis Arizonalle yhtä tyhjän kanssa. Maahanmuuttoprosessi syö puolet jäljellä olevasta kaudesta. Arizona ei ole jatkamassa pudotuspeleihin, eikä seuralla ole muutenkaan mitään panosta. Päinvastoin jokainen häviö vain parantaa seuran asetelmia NHL-varauslottoa varten.

Arizonalla myös on jo luotettava ykkösvahti Karel Vejmelka, jonka kanssa seura teki juuri pitkän jatkosopimuksen. Mitään tarvetta maalivahtivahvistukselle ei ollut.

Jos Toronto olisi saanut Säterin, Kanadan maahanmuuttoprosessi olisi ollut huomattavasti nopeampi. Lisäksi Toronto olisi todennäköisesit antanut Säterille aidon mahdollisuuden näyttää, mihin hän pystyy.

Jos Säteri pääsee pelaamaan Arizonassa, sekään ei välttämättä ole hyvä asia. Arizona on yksi NHL:n ehdottomasti heikoimmista joukkueista, eikä sen tolppien väli ole helpoin paikka maalivahdille yrittää NHL-läpimurtoa.