NHL:n siirtotakarajalla Minnesota Wildin riveistä San Jose Sharksiin kaupattu maalivahti Kaapo Kähkönen joutui toteamaan kylmät realiteetit ensimmäisessä ottelussaan uuden seuransa paidassa.

Suomalaistorjujan 36 torjuntaa olivat laiha lohtu Edmonton Oilersin napattua ottelusta 2-5-voiton. Kähkönen joutui ajoittain Wild-aikoja pahempaan tulitukseen heikomman Sharks-pakiston takana.

– Tunsin oloni hyväksi alusta saakka. Ei tietenkään se tulos, mitä halusimme. Hyvä ei ole riittävän hyvä tässä liigassa, Kähkönen lataa tiskiin karun faktan omasta ja joukkueensa pelaamisesta Sharksin kotisivuille antamassaan haastattelussa.

– Toivoin, että olisin pystynyt tekemään yhden tai kaksi pelastusta enemmän, mutta kaiken kaikkiaan minusta tuntui hyvältä. Kaverit ovat olleet mahtavia, Kähkönen ylistää vastaanottoa Sharksin pukukopissa.

Sharksin erikoistilannepelaaminen oli kehnoa, mikä olikin lopulta Oilersin voiton avain. Tämän myönsi myös päävalmentaja Bob Boughner, joka antoi tuoreelle suomalaishankinnalle puhtaat paperit debyytistä.

– Hän taisteli kovaa. Ollakseni rehellinen, meidän alivoimapelaamisemme petti hänet, Boughner sivaltaa kahdesta omiin päästetystä alivoimamaalista.

Sharks on jäänyt jo 11 pisteen päähän NHL:n läntisen konferenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta, joten sen kausi päättyy tälläkin kertaa runkosarjaan.