KooKoo aloitti Liigan puolivälierävaiheen maanantaina yllättävän oloisella 1-3-vierasvoitolla Mikkelissä. Aikataulullisesti ja pelillisesti tiukan pudotuspelien avauskierroksen Pelicansia vastaan aiemmin käynyt kouvolalaisjoukkue jatkoi ensimmäisellä kiinnityksellään Jukurien viime aikojen haastavaa kotisaldoa.

Ympäri Suomen hehkutetun Jukurien liidon ohessa moni ei välttämättä ole tajunnut sitä, että joukkue on hävinnyt kotonaan maanantai huomioiden kolme kotipeliä kuudesta edellisestä. Tappiot ovat tulleet lukemin 0-2, 1-3 ja 1-3.

– Me annettin normaalia enemmän maalipaikkoja kahdessa erässä, meillä jäi vähän kaikki tekeminen vajaaksi. Ehkä siinä oli KooKoon hyvyttäkin mukana, Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen sanoi Liigan nettisivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

– Nyt tiedetään, millä tasolla KooKoo pelaa. Paljon jäi vajaaksi ja piippuun.

Maanantain kokoonpanossa Jukurien kokenein pudotuspelipelaaja nimenomaan Liigasta puhuttaessa oli 50 matsin Pekka Jormakka.

– Meidän kopissa on aika monta pelaajaa, ketkä pääsevät haistelemaan näitä ensimmäistä kertaa, Jokinen huomautti.

– Ollaan hoettu koko ajan, että nämä ovat samanlaisia pelejä kuin runkosarjassa ja jatkumoa sille. Pieni hermostuneisuus näkyi syöttämisessä ja sen laadussa. Sellaiset jutut jäivät uupumaan, minkä takia ollaan päästy tähän pisteeseen.

Tosi kiva mennä Kouvolaan. Näki pudotuspelifiiliksen Pelicansia vastaan, tosi fanaattiset fanit tukevat kotijoukkuetta sata lasissa.

Liigan puolivälierät tiistaina klo 18.30: (4 voittoa)
HIFK-TPS (0-1)
KooKoo-Jukurit (1-0)
Lukko-Tappara (0-1)