Toronto Maple Leafsista siirtolistan kautta Arizona Coyotesiin päättynyt Harri Säteri palasi äskettäin NHL:ään taaten samalla suomalaishistoriaa. Hänestä tuli kauden 63. taalaliigassa esiintynyt suomalaispelaaja, eikä koskaan aiemmin näin moni suomalainen ole pelannut tarunhohtoisessa.

Suomalaisvahti oli pelannut NHL:ssä viimeksi kaudella 2017-18 Florida Panthersin väreissä. Paluu sujui ainakin joukkuetasolla heikosti, kun Vancouver Canucks ei jättänyt pudotuspeleistä karsiutuvalle laumalle oikeastaan mitään mahdollisuuksia 5-1-voitollaan.

– Nautin jokaisesta minuutista, mutta pienen tauon jälkeen peli ei tietenkään ollut minulta kaikkein paras. Kokonaisuutena tuntui kuitenkin melko hyvältä, Säteri sanoi NHL:n nettisivuilla.

– Ajoittaminen on hieman hukassa verrattuna siihen, millaiseen olen aiemmin tällä kaudella tottunut. Peli on hieman erilaista Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa. Täällä peli on hieman nopeampaa, ja asiat tapahtuvat nopeammin.

Suomalainen pelasi alkukaudella KHL:ää Sibir Novosibirskin väreissä 38 runkosarjan ottelussa sekä yhdessä pudotuspelimatsissa.