NHL:n läntisen konferenssin joukkueista pisteitä seitsemänneksi eniten keränneen Dallas Starsin otti Miro Heiskanen ja Roope Hintz ottivat sunnuntaiyönä roolia kovassa paikassa. Joukkue venyi valtavaan voittoon, kun se kellisti Chicago Blackhawksin elintärkeässä pelissä maalein 6-3.

Taistelu läntisen konferenssin pudotuspelipaikoista on suorastaan järjetön. Sijojen 6-9 Nashville Predators, Dallas Stars, Los Angeles Kings ja Vegas Golden Knights keikkuvat vain kolmen pisteen päässä toisistaan kriittisillä paikoilla. Konferenssista jatkopaikan lunastaa tuttuun tapaan kahdeksan parasta.

Yön pelissä tähtipaitojen suomalaisista Heiskanen oli mukana joukkueensa ensimmäisessä ja viimeisessä maalissa saalistaen saldon 0+2, Hintz puolestaan nousi tehoille näiden välissä järjesten kolme osumaa – 1+2.

– Joo, tämä oli meille hieno voitto. On selvää, ettemme pelanneet aiemmassa ottelussa (New Jersey Devilsiä vastaan 1-3-tappio) kovin hyvin, joten tämä oli valtava, valtava paluu. Oli mukavaa pelata, Hintz sanoi NHL:n nettisivuilla.

Leijonien maailmanmestarivahti Kevin Lankiselle yö oli synkkä, sillä hänen urakka päättyi toisella erätauolla 3-5-tappioaseamassa. Lankinen torjui 15 kutia 20 vedosta.

Chicago on kaukana huippusijoista ja esimerkiksi mainitusta pudotuspelitaistelusta. Se on kerännyt lännen porukoista pinnoja 14:nneksi eniten, kun 72 pelin saldo on vain 59 pinnaa.