TPS:n Mikael Pyyhtiä on ilmeisesti kevään miehiä, ainakin uskomattoman maalivireen perusteella. Edelliseen 28 otteluun hurjat 20 häkkiä viimeistellyt pelaaja jatkoi tulikuumaa virettään sunnuntain 6-0-voitossa.

Hän iski Ilvestä vastaan irronneessa välierien toisen osan 6-0-voitossa tyylipuhtaan kypärätempun. Maaleista jokainen syntyi eri erän aikana.

Liigan Twitter-tilin päivitys kertoo kaiken oleellisen siitä, miten kuumassa vireessä turkulaisjoukkueen ykkösketjun laituri on ollut.

– 20-vuotias laitahyökkääjä on ollut kevätkaudella Liigan kuumimpia maalintekijöitä iskemällä 20 maalia edellisessä 28 ottelussa, päivitys alkoi.

– Viimeksi TPS-pelaaja on tehnyt hattutempun semifinaaleissa 25 vuotta sitten.

Tuo edellinen kypärätempun tekijä on Mikko Eloranta HPK:ta vastaan vuoden 1997 aprillipäivältä. Kaikkiaan TPS:lle on isketty historian saatossa vain yhdeksän knallia välierissä. Näistä kaksi – ja vieläpä kaksi ensimmäistä – on legendaarisen kiekkopersoona Juhani Tammisen nimissä.

Ilveksen ja TPS:n välisen semifinaalisarjan voitot ovat nyt 1-1. Samasta tilanteesta jatkuu myös Tapparan ja KooKoon vääntö. Sen kolmas osa mitellään tänään maanantai-iltana Tampereella.