KooKoon kausi jääkiekkoliigassa päättyy fantastisen upean kevään jälkeen pronssiotteluun. Tappara oli semifinaaleissa liian kova edeten finaaleihin. Kiirastorstain Tampereen peli päättyi 4-1, ja samoihin lukemiin loppui myös ottelusarja.

Kirvesrintojen luotsi Jussi Tapola kehui kouvolalaisia matsin jälkeen ylväin sanoin. Lehdistötilaisuus löytyy esimerkiksi Liigan nettisivuilta.

– Kaikki kunnia KooKoolle ja heidän pelaamiselle, joukkuepelaamiselle, yksilöille, valmennukselle ja kaikille. Tämä sarja ei ollut missään nimessä helppo meille. Henkinen asetelma ”ylivoimainen ennakkosuosikki vastaan altavastaaja” ei ole helppoa urheilussa. Sen käsittely pelaajien kanssa ei tule automaattisesti, Tapola luetteli.

KooKoo on pelannut nyt pudotuspeleissä kaksi ykköskierroksen Pelicans-ottelua ja puolentunnin jatkoerän päälle, seitsemän Jukurit-kohtaamista puolivälierissä sekä viisi Tappara-matsia.

Joukkuetta on koeteltu kovasti, sillä kauden kesken on joutunut jättämään lähiaikoina peräti kolme pakkia.

Lisäksi Sam Lofquist, Petteri Nikkilä ja Eero Teräväinen eivät pelaa enää tällä kaudella. Tämä saattoi näkyä 4-1-numeroihin päättyneessä viidennessä osassa Tapparan niitattua peräti kaksi alivoimamaalia.

– Voitot määrää, pystyttiin tekemään paljon maaleja. Monipuolisuus löytyi viidennessä pelissä alivoimamaalien kautta. Vastustajalla merkkasi puolustajien poissaolot tosi paljon, rupesi tulemaan kuormaa ja peliruuhkaakin oli, luotsi arvioi.

– KooKoo on hieno joukkue, hyvin valmennettu ja hyviä pelaajia.

Tappara pelaa siis finaaleissa joko Ilvestä tai TPS:ää vastaan, KooKoon kausi loppuu historialliseen pronssiotteluun.