Boston Bruinsin suomalaishyökkääjä Erik Haulan kuluvan NHL-kauden alku oli täynnä haasteita, mutta sittemmin hän on päässyt hyvään vireeseen. Kaikkiaan kasassa on nyt tältä kaudelta 78 otteluun tehopisteet 18+26=44.

Syyskauden aikana Haula onnistui kasaamaan 26 ottelussa ainoastaan pisteet 1+4. Silloin hän joutui välillä jopa seuraamaan katsomosta joukkueensa otteita kaukalossa.

Tammikuun ensimmäisen päivän jälkeen Haulan kausi koki kuitenkin upean täyskäännöksen. Kuluvan vuoden puolella Haula on nyt pelannut 52 ottelua komein tehopistein 17+22=39. Hän sai loistavan näytönpaikan samassa ketjussa yhdessä kahden supertähden, David Pastrnakin ja Taylor Hallin, kanssa, ja onnistui käyttämään sen hienosti edukseen.

31-vuotias porilaislähtöinen peluri sanoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen artikkelin mukaan, että syksyn katsomokomennus avasi silmiä.

– Kun olin istunut yhden ottelun katsomossa, aloin poimia pelistäni muutamia juttuja, joihin keskittyä. Asioita, kuten puolustusalueella pelaaminen ilman kiekkoa ja omista lähteminen vauhdilla. Valitsin pieniä juttuja, joihin aloin keskittyä, ja se auttoi minua. Ajattelin, että otan pienen osan pelistäni, enkä keskity suureen kuvaan, ja asiat ovat sittemmin menneet parempaan suuntaan, Haula sanoi.

Tämänhetkinen pistesaalis tarkoittaakin Haulan osalta jo sitä, että hyökkääjä pelaa NHL-uransa toiseksi parasta kautta pisteiden valossa. Tehokkaimman kauden hän pelasi Vegas Golden Knightsissa 2017-18, jolloin hän tehtaili 76 otteluun pisteet 29+26=55.

– Otetaan päivä kerrallaan, mutta olen tyytyväinen kehitykseen kauden aikana. Nyt tuntuu hyvältä, Haula fiilisteli.

Bruins löytyy Itäisestä konferenssista sijalta kuusi ja Atlantin divisioonasta sijalta neljä. Joukkue pelaa vielä yhden runkosarjaottelun ennen pudotuspelejä.