Jokerit tähtää takaisin Liigaan kaudeksi 2023-24. Isoin este on kuitenkin areenakysymys. Entinen Hartwall Areena on venäläisomistuksessa. Se pitäisi joko ostaa pois venäläisiltä, tai Jokereiden on pelattava pelinsä jossain muualla.

Jokerien toimitusjohtaja Sami Kauhanen kommentoi areena-asiaa Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Tilanne areenan suhteen on vaikea. Tältä istumalta Jokerit ei voi laskea mitään sen varaan, että areena saataisiin ajoissa uskottavaan omistukseen ja joukkue pystyisi pelaamaan siellä SM-liigan ottelunsa, Kauhanen kommentoi.

– Areenassa pelaaminen olisi tietysti ykköstoiveemme, mutta jos sen omistusjärjestelyihin liittyvissä asioissa ei tapahdu kesän aikana käännettä parempaan, meidän on mietittävä muita vaihtoehtoja.

Pääkaupunkiseudulla Jokereille olisi kaksi muuta vaihtoehtoa. Jokerit voisi pelata Helsingin jäähallissa yhdessä IFK:n kanssa. Toinen vaihtoehto olisi Espoossa sijaitseva Metro Areena.

Poikkeusluvalla Jokerit voisi pelata väliaikaisesti Helsingin ulkopuolella. Pitkässä juoksussa seuran on kuitenkin pelattava paikkakunnalla, johon se on rekisteröity. Jokerit pyrkii pysymään helsinkiläisenä seurana, joten on olemassa yksi pääasiallinen varavaihtoehto: Helsingin jäähalli.