HELSINKI/TAMPERE. Suomi ja Ruotsi tarjoavat jääkiekon ystäville herkkua keskiviikkona Tampereella pelattavassa MM-jääkiekon alkulohko-ottelussa.

Kyseisten maiden väliset ottelut herättävät suomalaisissa ja ruotsalaisissa aina tunteita, mutta etenkin Suomen valmentaja Mikko Mannerille on kyseessä varmasti iso peli. Hän valmensi menneellä kaudella Ruotsissa SHL-joukkue Brynäsiä.

Manner ja kumppanien alku on ollut huima – kolme peliä, kolme voittoa ja täydet yhdeksän sarjapistettä.

Latvia-pelissä Leijonille voittomaalin iski Mikael Granlund, ja osuipa hän myös Yhdysvaltoja vastaan. Suomalaisen koko turnauksen saldo on ennen keskiviikon peliä jo 2+2 – siis kahdessa ottelussa.

– Hän on meille tärkeä palanen. Hänen veljensä (Markus Granlund) pelasi siinä ketjussa Sakari Mannisen ja Teemu Hartikaisen kanssa olympialaisissa – joten hän sopii siihen täydellisesti. Heiltä löytyi heti kemiaa, Manner oli sanonut ruotsalaiselle Hockey Sverigelle.

– Hän on todella hyvä pelaaja ylivoimassa sekä ratkaisevina hetkinä, jolloin joukkueemme tarvitsee maaleja. Hän on aloittanut todella hyvin, Manner kehui.

Tuo ketju Granlund-Manninen-Hartikainen on kasassa luonnollisesti myös keskiviikkona. Ruotsin on siis syytä olla varpaillaan.

– Kunnioitamme Ruotsia kovasti. Tämä (MM) on erityinen kokemus. Suomen fanipaitoja on valtavasti kaikkialla.

Leijonat on ollut Tampereen B-lohkossa silkkaa timanttia – kolme voittoa, täydet yhdeksän pistettä ja maaliero 11-2.

– Olemme saaneet MM-kisoille täydellisen alun. Emme olisi voineet haaveilla mistään paremmasta. Ottelu Latviaa vastaan oli tasainen, mutta olimme tehokkaita ylivoimillamme silloin, kun ottelu piti ratkaista.

– Ja sama koski Yhdysvallat-peliä. Se oli tasainen peli.