Leijonien kirkkain hyökkäyspään NHL-vahvistus Mikael Granlund jäi MM-kisojen keskiviikon Ruotsi-ottelussa näkymättömään rooliin, mikä on herättänyt keskustelun miehelle sopivimmasta roolista kisajoukkueessa.

Ylen asiantuntija Ismo Lehkosen ja aiemmin julki tuoman mielipiteen mukaan Leijonien valmennusjohdon kannattaisikin miettiä Granlundin peluuttamista laitahyökkääjän sijaan sentterinä.

– Mites jos Granlundia kokeiltaisiin sentterinä? Uskaltaisin väittää, että kyllä valmennus sitä myös vähän miettii, koska hänet pitää saada paremmin kiekkoon, se on ihan selvä asia. Jukka Jalonen ei tosin yleensä halua kauheasti lähteä räpläämään, jos homma toimii ok. Se yleensä riittää hänelle, koska nytkin on nähty, ettei Suomen viisikkopeli vuoda ja puolustaminen on kunnossa.

Leijonien maalinteko tasaviisikoin on ollut neljässä ensimmäisessä alkusarjapelissä tukkoista. Tasaviisikoin iskettyä maaleja on yhtä paljon kuin ylivoimalla värkättyjä – kuusi kappaletta. Tässä piileekin Leijonien suurin ongelma siirryttäessä kohti pudotuspelivaihetta.

– Emme voi ihan tukeutua ylivoimiin, jos tärkeissä peleissä vihulainen ei juuri otakaan jäähyjä, Lehkonen muistuttaa.

Granlund on operoinut toistaiseksi Leijonien ykkösketjun laidassa Sakari Mannisen ja Teemu Hartikaisen rinnalla.