Leijonat kohtaa tänään MM-kisoissa Iso-Britannian. Britit ovat yksi jääkiekon lilliputeista, ja Suomi on luonnollisesti ylivoimainen ennakkosuosikki.

Tässä artikkelissa nostamme esiin kolme suurinta tähteä Iso-Britannian varsin tuntemattomasta joukkueesta.

Ben Bowns, maalivahti

Ben Bowns on Iso-Britannian selkeä ykköstähti. Hän on yksi joukkueen harvoista nimistä, joka pelaa vakavasti otettavassa ammattilaissarjassa. Hän esiintyi tällä kaudella 25 ottelussa Slovakian pääsarjassa torjuntaprosentilla 90,9. Viime vuoden MM-kisoissa Bowns oli ilmiömäisessä vireessä. Hänen torjuntaprosenttisa oli 91, mikä on kova suoritus heittopussin tolppien välissä.

Brett Perlini, hyökkääjä

Brett Perlini on ollut näissä kisoissa brittien theokkaimpia pelaajia. Hän on nakuttanut neljään otteluun tehot 1+1=2. Seuratasolla voimahyökkääjä pelaa Norjan pääsarjassa. Tällä kaudella hän paukutti 37 ottelussa vahvat tehot 23+12=35.

Scott Conway, hyökkääjä

Iso-Britannian ykköspyssy Scott Conway on hakenut kiekko-oppinsa Pohjois-Amerikasta. Hän pelasi pitkään yliopistosarja NCAA:ssa ja pääsi myös pelaamaan AHL:ssä. Tällä kaudella Conway on pelannut brittien omassa sarjassa. Conway oli runkosarjan pistepörssin kakkonen nakuttamalla 53 ottelussa tehot 33+45=78.