Leijonien kolmosmaalivahtina ensin olympialaisissa ja nyt MM-kisoissa toimiva Frans Tuohimaa paljastaa MTV Urheilulle antamassaan haastattelussa syyt sille, miksi kuluvalla kaudella KHL:ssä torjunut maalivahti päätti tarttua ensi kaudeksi Jukureiden tarjoukseen ja palata takaisin Liigaan.

Tuohimaa myöntää, että sopimustilanteen pitkittyminen olisi saattanut jättää miehen lopulta vaille kunnon tarjouksia.

– Nyt saa hyvän diilin jonnekin, se on hieno juttu tässä vaiheessa. Semmoinenkin fakta varmaan syksyllä huomataan, että joillekin jää musta pekka käteen näillä markkinoilla. Olen kyllä itse tosi tyytyväinen ja kaikki jätkät ympärilläkin ovat olleet tosi tyytyväisiä, että tuli hyvä työpaikka ensi vuodeksi, Tuohimaa muistuttaa realiteeteista KHL-kortin hävittyä pöydältä.

– Sitä käy paljon läpi, mikä on oma tilanne markkinoilla ja millainen seura on. Jos ulkomaille lähtee, on tietyt kriteerit. On kourallinen seuroja – ehkä neljä seuraa Euroopassa – jotka ovat tällä hetkellä vapaana, joihin on järkevää mennä ja jotka ovat superhyviä mestoja. Ei ulkomaillekaan kannata ihan mihin tahansa mennä. Laskeskelin 1+1, että muiden maiden ja suomalaisiakin huippuveskareita on vielä niin paljon jäljellä, että niitä jätkiä on enemmän kuin varteenotettavia mestoja. Kannatti joitain ratkaisuja tehdä.

Tuohimaa myöntää Jukureiden kokonaispaketin olleen sellaisen, joka sai miehen hylkäämään ajatuksen ulkomailla pelaamisesta ainakin toistaiseksi.

– Tuossa tuli tarjous, jossa kaikki palaset loksahtivat kohdalleen. Minun mielestäni se kannatti ottaa, maalivahti naulaa.