Leijonat päätti MM-kisojen alkulohkovaiheensa ottelulla Tshekkiä vastaan tiistai-iltana. Kamppailu päättyi Suomen komeaan 3-0-voittoon, minkä myötä Leijonat eteni myöskin B-lohkon voittoon.

Leijonat oli heti avauserässä hyvin pelissä mukana. Tuloksen muodossa se näkyi erän puolivälin tienoilla, kun Joel Armia pääsi laukomaan kiekon häkkiin upean yksilösuorituksen päätteeksi. Harri Pesonen kirjautti osumaan syöttöpisteen. Suomi osui avauserässä myöskin toistamiseen, kun Sakari Manninen hyödynsi erän ainoan ylivoimatilaisuuden tylysti. Jere Sallinen ja Mikael Granlund nappasivat tähän maaliin syöttöpisteet.

Toiseen erään Tshekki tuli vahvasti halliten peliä noin puolen erän verran. Maalinteossa se ei kuitenkaan onnistunut hallintajaksonsa aikana. Erän ainoasta maalista vastasikin sen sijaan Suomi. Toni Rajala löi maalin kulmalta kiekon tyhjään häkkin Mikael Seppälän komeasta syötöstä. Miro Heiskaselle kakkossyöttö osumaan.

Päätöserässä molemmille joukkueille vihellettiin kaksi kahden minuutin rangaistusta. Ylivoimatilaisuuksista huolimatta kumpikaan joukkue ei onnistunut erän aikana enää maalinteossa.

Leijonien maalilla Jussi Olkinuora pelasi jo peräti turnauksen neljännen nollapelinsä. Hän kirjautti ottelussa 24 torjuntaa. Tshekin maalilla Marek Langhamer torjui puolestaan 16 kiekkoa.

Lohkovoittoon edennyt Suomi saa puolivälierävaiheessa vastaansa A-lohkon neljänneksi sijoittuneen Slovakian. Ottelu pelataan torstaina Tampereen Nokia Arenalla kello 20:20 alkaen.