TAMPERE. Aiemmin torstaina selvisi, että Leijonien MM-joukkueen kapteeni Valtteri Filppulan ura jatkuu myös ensi kaudella Genève-Servette HC:n riveissä.

Kokenut suomalaishyökkääjä solmi sveitsiläisseuran kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen. Filppulan mukaan Genevessä jatkaminen oli helppo päätös. Molemmat osapuolet olivat neuvottelupöydässä samoilla linjoilla, joten sopimuksen allekirjoittaminen ei tuottanut vaikeuksia.

– Viihdyin siellä tosi hyvin. Siellä oli kiva pelata hyvässä jengissä. Kausi ei tosin mennyt aivan odotusten mukaisesti. Vuosi siellä oli kuitenkin kaikin puolin positiivinen. Ajattelin, että vielä kun paikat ovat kunnossa ja löytyy halua pelata, niin oli kiva jäädä sinne. Ja seurakin oli samoilla linjoilla, että halusivat vielä pitää mut, Filppula kommentoi Leijonat.comille.

Leijonat-kapteenin lisäksi myös Sami Vatanen jatkaa Genevessä. Vatanen tuore jatkosopimus on kaksivuotinen. Filppula kertoi keskustelleensa etukäteen jatkosta myös maajoukkue- ja seurakaverinsa kanssa.

– No joo, totta kai käytiin hieman asioita läpi. Hän on viihtynyt siellä kanssa hyvin ja halusi jäädä, niin kyllä se auttoi siinä päätöksessä, että on muitakin suomalaisia seurassa.

Miikka Lahtinen, Tampere
Twitter: @ladalahtinen