Kanada etenee Suomea vastaan finaaliin MM-kisoissa. Lauantai-illan toisessa välieräottelussa Kanada murjoi Tshekin lukemin 6-1.

Tshekki meni avauserässä johtoon David Krejcin ylivoimamaalilla, mutta Kanada tasoitti erän lopulla pelin Dylan Cozensin osumalla. Toisessa erässä Kanada karkasi ottelussa Tshekin tavoittamattomiin, kun se iski kolme maalia noin kolmen minuutin sisään. Noista maaleista vastasivat Adam Lowry, Kent Johnson sekä Mathew Barzal. Päätöserässä Kanadalta osuivat vielä Cole Sillinger sekä toistamiseen Cozens.

Näin ollen finaalissa nähdään viime vuosilta hyvinkin tutuksi tullut kaksikko eli Suomi ja Kanada. Tämä on jo kolmas turnaus putkeen, kun kyseiset joukkueet kohtaavat MM-kisojen finaalissa. Keväällä 2021 Kanada oli vahvempi jatkoajan jälkeen lukemin 3-2, kun taas vuonna 2019 Suomi juhli maailmanmestaruutta 3-1-voiton myötä.

Pronssiottelussa kohtaavat Tshekki ja Yhdysvallat. Sekä pronssiottelu että finaali pelataan huomenna sunnuntaina Tampereen Nokia Arenalla.