Leijonat etenee finaaliin MM-kotikisoissa. Asia varmistui lauantain välieräottelussa, kun Suomi kukisti Yhdysvallat loppulukemin 4-3. Näin ollen Yhdysvallat jatkaa turnaustaan pronssiottelussa.

Yhdysvallat sai ottelun unelma-alun. Joukkue meni johtoon jo minuutin pelin jälkeen, kun Nate Schmidtin laukaus löysi tiensä verkon perukoille. Johtoasema kesti erän loppupuolelle asti, kunnes Miro Heiskanen viimeisteli upealla rystysivalluksella pelin tasoihin. Harri Pesonen ja Joel Armia saalistivat syöttöpisteet osumaan.

Toisessa erässä Leijonat nousi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoasemaan. Sakari Manninen tykitti kiekon yläkulmaan ylivoimalla Mikko Lehtosen sekä Teemu Hartikaisen syötöistä. Yhdysvallat nousi puolestaan tasoihin vain parin minuutin kuluttua, kun Sean Farrell pääsi laukomaan kiekon häkkiin.

Leijonat ei tästä lannistunut, vaan meni kolmen minuutin päästä uudelleen johtoon, kun Sami Vatasen matala laukaus päätyi lopulta maaliin saakka. Pesonen ja Heiskanen saivat syöttöpisteet tähän maaliin.

Päätöserässä Leijonat vahvisti johtoasemaansa lukemiin 4-2, kun Armia sijoitti kiekon tarkalla laukauksellaan maaliin. Heiskanen ja Vatanen kirjauttivat syöttöpisteet osumaan. Yhdysvallat nousi ilman maalivahtia pelatessaan vielä maalin päähän Adam Gaudetten osumalla, mutta tasoitusosumaa se ei enää onnistunut värkkäämään.

Leijonien maalilla Jussi Olkinuora kirjautti ottelussa 25 torjuntaa. Yhdysvaltojen Jeremy Swayman torjui puolestaan 22 kiekkoa.

MM-kisojen finaaliottelu pelataan sunnuntaina kello 20:20 alkaen Tampereen Nokia Arenalla. Siinä Leijonat saa vastaansa toisen välieräottelun voittajan. Kanada ja Tshekki ottavat yhteen lauantai-iltana kello 18:20 alkaen.

Näet Leijonien maalit alta.

MTV Urheilu 🇫🇮

@CMoreSportFi
Miro Heiskanen nostaa kiekon upeasti rystyltä verkkoon yläriman kautta ja Suomi tasoittaa. 🔥 🇫🇮1-1🇺🇸