TAMPERE. Puolustaja Miro Heiskanen nousi lauantaina Suomen suurimmaksi sankariksi, kun välierissä Yhdysvallat kaatui maalein 4-3.

Puolustuksessa isot minuutit kellottanut Heiskanen onnistui kertaalleen maalinteossa ja antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Ottelun paras pelaaja oli kamppailun jälkeen tyytyväinen niin omaan kuin joukkueenkin tekemiseen.

– Kyllähän MM-välierä kotiyleisön edessä sytyttää aina. Ei ollut ihan paras peli Slovakiaa vastaan, niin halusin totta kai parantaa paljon siitä. Tänään luistin liikkui hyvin, sain rakennettua paljon paikkoja ja puolustutettua hyvin. Toivottavasti kuitenkin pystyn vielä parantamaan huomiseen finaaliin. On vielä varaa parantaa, Heiskanen kommentoi heti ottelun päätyttyä.

Sunnuntai-iltana pelattavassa finaalissa Suomi tulee kohtaamaan voittajan välieräottelusta Kanada-Tshekki. Heiskanen ei omien sanojensa mukaan jännitä edes tällaisia tilanteita.

– Harvemmin mua on pelit jännittänyt. Katsotaan vielä huomenna, mutta en usko, että paljoa jännittäisi. Ihan samalla tavalla lähden peliin kuin muihinkin.

Myöskään valmistautumisessa ei sen erikoisempia kikkoja ole käytössä.

– Teen nyt loppuverryttelyn tähän alkuun. Sitten tankkaan ja lepään kunnolla hotellilla, niin sillä mennään, Heiskanen kertoi.

Miikka Lahtinen, Tampere
Twitter: @ladalahtinen