Kari Jalonen sai MM-kisojen aikana hyvän määrän rapaa niskaansa tshekkiläismedialta, etenkin Tshekin hävittyä Itävallalle alkulohkon ottelussa. Tuolloin Kojon rauhallisuus nähtiin merkkinä välinpitämättömyydestä, mutta MM-pronssin myötä ääni on muuttunut kellossa mollista duuriin.

ISport.cz on julkaissut sivuillaan Jalosta ylistävän kolumnin. Muun muassa aiemmin parjattu rauhallisuus oli kuulemma sittenkin juuri sitä, mitä tshekkiläiset tarvitsivat.

Epäonnistuneita otteluita seuranneet epämiellyttävät kysymykset Jalosen sanotaan kohdanneen loukkaantumatta ja ilman sarkasmia. Suomalaisvalmentajaa kuvaillaan epätshekkiläisesti käyttäytyväksi suoraselkäiseksi mieheksi, joka säteili rauhaa ja onnistui myös menestymään. Edeltäjillä oli tapana etsiä ylimielisenä vihollisia joka puolelta, mutta ensimmäinen ulkomaalaisluotsi on todellinen herrasmies.

Tämän ”valtavan rauhan” Jalonen onnistui siirtämään myös pelaajille. Hän löysi jokaisessa hetkessä positiiviset asiat, mikä muutti maajoukkueen ilmapiirin välittömästi.

MM-pronssin uskotaan luovan työrauhaa, jonka ansiosta huonot otteet EHT-turnauksissa eivät vielä aiheuta paniikkia. Tshekkiläistoimittaja Ondrej Kucharin mielestä Jalonen ansaitsisi kuvitteellisen kullan palveluistaan ja muutoksesta joukkueen ilmapiirissä.