Edmonton Oilersin GM Ken Holland pohtii Jesse Puljujärven kauppaamista. Käytännössä päätös koostuu kahdesta tekijästä: paljon Puljujärvelle pitäisi maksaa ja mitä hänestä saisi vaihtomarkkinoilta.

Puljujärven vaihtoarvoa pohti NHL-toimittaja Prashanth Iyer. Hän vertaa näkee Puljujärven vaihtoarvon samankaltaisena kuin Sam Benettin vuosi sitten. Puljujärvestä saisi siis 2. kierroksen varausvuoron ja pelaajalupauksen.

– Jos olet hankkimassa Puljujärveä… Mietin, että olisiko Sam Benettin kauppa (Benett + 6. kierroksen varausvuoro vaihdossa Emil Heinemanista + 2. kierroksen varausvuorosta) hyvä verroki vaihtoarvolle, Iyer pohtii.

– Uskon, että Puljujärvi on samasta muotista Nino Niederreiterin kanssa siinä mielessä, että hän on hyvä hankinta mestaruusjoukkueelle tai nousevalle seuralle, jolla on maksukykyä.

Benettin ura on mennyt samankaltaisesti Puljujärven kanssa. Hän oli ikäluokkansa parhaita lupauksia, mutta ei koskaan onnistunyt lyömään läpi Calgary Flamesissa.

Lopulta Benett kaupattiin Floridaan, jossa hän puhkesi välittömästi kukkaan. Tällä kaudella Bennett iski 71 ottelussa tehot 28+21=49.