Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue nimettiin elokuussa pelattaviin ikäluokan MM-kisoihin äskettäin. Nuorten Leijonien viimeiset pelaajavalinnat aiheuttivat ilmeisesti jonkinlaista päänvaivaa päävalmentaja Antti Pennaselle.

– Meillä on paljon hyviä pelaajia, joista valita. Vaakakupissa painoivat mm. roolit, ylivoima- ja alivoimaosaaminen ja kätisyydet, luotsi sanoi Suomen Jääkiekkoliiton nettisivuilla.

– Luotimme valinnoissa vahvasti historiaan ja yhteisiin kokemuksiin. Siihen joukkueeseen, joka vuodenvaihteessa oli koolla, on tehty vain vähän muutoksia.

Edelliset kisat oli tarkoitus viedä läpi tavanomaisesti joulu-tammikuun taitteessa, mutta kekkerit jäivät kesken koronaviruksen levitessä käsiin.

– Muilla mailla voi olla terävin kärki, mutta meillä on taas yhteistyötä ja neljän ketjun voimaa ja laajuutta. Tästä ryhmästä löytyy erittäin monipuolista osaamista.

Pelaajalista löytyy täältä.

Sinivalkoinen lauma aloittaa turnausurakkansa keskiviikkoyönä 10. elokuuta Latviaa vastaan. Alkulohkon muut vastustajat ovat Tshekki, Slovakia ja Kanada.

Puolivälierät pelataan elokuun 17. ja 18. päivien välisenä yönä, välierät 19.-20. elokuuta ja mitalipelit 20.-21. elokuuta.