Kanadassa sunnuntain vastaisena yönä huipentuva alle 20-vuotiaiden MM-turnaus on ollut Suomen suurimpiin lupauksiin kuuluvalle Brad Lambertille haastava henkilökohtaisella tasolla.

Winnipeg Jetsin tämän kesän ykköskierroksen 30. varaus on pelannut viidessä ottelussa, joissa on syntynyt vain yksi maali. Tehotilasto on painunut kaksi astetta pakkaselle. Lauantaiyönä 1-0-voittoon päättyneen välierän hän seurasi katsomosta.

Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen oli kommentoinut pelaajan kohtaloa esimerkiksi toimittaja Adam Kimelmanin mukaan seuraavin sanakääntein.

– Tämä on ollut hänelle hyvä oppimisprosessi siitä, kuinka vaativia nämä pelit ovat. Lambert on todella dynaaminen kiekkoilija, mutta hänen olisi mielestäni ymmärrettävä se, kuinka hän voisi hyödyntää joukkuekavereitaan enemmän.

Ilman seurajoukkuesopimusta ensi kaudelle olevaa Lambertia on syytetty kiekkofanien keskuudessa liiasta kiekon kuskaamisesta ja pyörimisestä laidoilla yksin.

Toisaalta on muistettava sekin, että hyökkääjävirtuoosi on vasta 18-vuotias. Hän tulee voittamaan todella nuoresta iästään huolimatta jo toisen MM-mitalin. Palkintokaapissa on toistaiseksi yksi alle 20-vuotiaiden MM-pronssi.

Suomi kohtaa sunnuntain vastaisena yönä loppuottelussa Kanadan.