Jokereiden Liiga-projekti on kovassa vastatuulessa. Teemu Selänteen vetämän Naurava Narri Oy:n neuvottelut brändiä hallinnoivan Helsingin Jokeri ry:n kanssa kaatuivat. Nyt nimettömänä pysyttelevä mysteeritaho vetää projektia. Liiga ilmoitti hiljattain, että tie sarjaan käy jatkossa vain Mestiksen kautta.

Selänne puhui suunsa puhtaaksi erikoisesta sotkusta Ilta-Sanomien haastattelussa. Helsingin Jokerit Ry perusteli tiedotteessaan, miksei Selänteen porukan tarjousta hyväksytty. Syyt olivat, että Jokereiden halutaan pelaavan entisessä Hartwall-areenassa, junioritoiminnan rahoitus oli toista tarjousta heikompi ja toisessa tarjouksessa Ry saisi olla vahvemmin mukana seuran toiminnassa.

Selänne tyrmää nämä perustelut.

– Suomeksi sanottuna sehän on ihan täyttä paskaa. Jokainen tajuaa, että esimerkiksi areenan tuominen tähän yhteyteen on pelkkää haihattelua, koska kukaan ei tiedä, miten ja milloin areenan voi pakotesääntöjen puitteissa edes ostaa, Selänne sanoo.

– Ja tämä toinen kohta… tämä on ihan puuta heinää. Mun ehdotukseni ry:lle on, että perutaan salassapitosopimukset, lyödään kummankin sopimustarjoukset ja ehdotukset selkeästi julki kaikkine taustoineen ja antaa kansan katsoa, kumman tarjous oli parempi.

– Tiedän aika tarkkaan, mitä muut isot liigaseurat maksavat junioritoiminnalle, ja niihin verrattuna meidän tarjous oli todella, todella avokätinen. Se varmasti kestää kilpailun minkä tahansa tarjouksen kanssa.

Selänne ei vahvista spekulaatioita, että Harry Harkimo olisi mukana toisessa Jokerit-leirissä.

– No, se on spekulointia, mutta onhan tämä kieltämättä tehty hieman harkimolaiseen tapaan: ensin ammutaan ja sitten tutkitaan vahingot, Selänne naurahtaa.

Helsingin Jokerit ry:lle Selänteellä on tiukka viesti.

– Mun viesti ry:n hallitukselle on, että te olette mokanneet pahimman kerran ja teidän pitäisi erota. Mikään tässä puuhassa ei kestä päivänvaloa ja te olette vaarantaneet koko seuran tulevaisuuden vain siksi, että joku pääsisi tekemään bisnestä.