Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF äänesti perjantaina käydyssä kokouksessa Venäjän ja Valko-Venäjän mahdollisen paluun pelisäännöistä.

IIHF:n äänestyksen tulos oli se, että Venäjän ja Valko-Venäjän A-maajoukkueet, naisten maajoukkueet ja juniorimaajoukkueet pääsevät palatessaan takaisin arvoturnausten korkeimmalle tasolle.

IIHF:n mukaan Venäjä ja Valko-Venäjä eivät kuitenkaan varmuudella osallistu vuoden 2023 MM-kisoihin. Maiden osallistumisesta vuoden 2024 MM-kisoihin päätetään ennen vuoden 2023 MM-turnauksen pudotuspelejä.

IIHF:n presidentti Luc Tardiffin mukaan liiton päätös ei vielä tarkoita Venäjän ja Valko-Venäjän hyväksyntää vuoden MM-kisoihin.

– Selvennyksenä: tämä päätös ei tarkoita Venäjän tai Valko-Venäjän paluuta IIHF:n alaisiin kilpailuihin. Kongressin täytyi tehdä tämä äänestys nyt, jotta IIHF:n jäsenmaat saisivat ymmärryksen ehdoista, joita tulevaisuudessa IIHF:n toimintaan liitettävistä valtioihin toteutetaan, Tardiff kertoo IIHF:n sivuilla.

Venäjän jääkiekkoliitolta yksiselitteinen näkemys

Venäjän jääkiekkoliitto julkaisi IIHF:n kongressin jälkeen tiedotteen, jossa kerrotaan Venäjän maajoukkueen todennäköisestä paluusta kansainvälisiin peleihin.

Venäjän jääkiekkoliiton mukaan 98 IIHF:n jäsentä äänesti Venäjän ja Valko-Venäjän korkeimmalle tasolle palauttamisen puolesta. 10 äänestäjää äänesti vastaan ja 11 jätti vastaamatta.

Venäjän IIHF:n edustaja Pavel Bure näkee äänestystuloksen viittaavan sitä, että Venäjää odotetaan jo takaisin.

– Olemme käyneet useita neuvotteluja IIHF:n kanssa. Otamme innolla vastaan kongressin päätöksen. Venäjän paluun käytännön ehdot on nyt päätetty. Emme tiedä milloin tämä tapahtuu, mutta näemme asian niin, että maajoukkuettamme odotetaan jo takaisin, Bure iloitsee Venäjän jääkiekkoliiton tiedotteessa.