Arizona Coyotesin suomalaishyökkääjä Matias Maccelli pelasi viime kaudella uransa ensimmäiset 23 NHL-ottelua, joissa hän viimeisteli pisteet 1+5. Valtaosan kaudestaan lupaava 21-vuotias taituri pelasi AHL:ssä Tucson Roadrunnersin paidassa, jossa 47 otteluun syntyivät komeat tehopisteet 14+43=57.

Tällä hetkellä Maccelli valmistautuu uuteen kauteen Coyotesin harjoitusleirillä. Hän kertoi Iltalehden haastattelussa saavansa tietää loppuviikosta, aloittaako hän kautensa NHL:ssä vai AHL:ssä. Maccellin tavoite alkavaksi kaudeksi on hyvin selkeä.

– Tavoite on pelata ylhäällä NHL:ssä mahdollisimman paljon. Se on mun ainoa tavoite, Maccelli kommentoi Iltalehdelle.

Maccellin kesä oli enemmän kuin onnistunut. Hän on kehittynyt hurjasti, mistä kertovat myöskin roimasti parantuneet testitulokset. Kehitys pääsi omalta osaltaan myöskin yllättämään Maccellin.

– Oli tosi onnistunut treenikesä. Olin jopa ihmeissäni harjoitusleirillä. Samat testit täällä tehtiin kuin vuosi sitten, ja aika lailla kaikissa oli tulokset parantuneet. Viime vuonna olin monessa testissä jopa häntäpäässä. Nyt olin monen testin tuloksissa kärkipäässä, Maccelli paljastaa.

180-senttinen ja 75-kiloinen Maccelli on hionut kesän aikana erityisesti fysiikkapuoltaan. Se näkyi myöskin erittäin positiivisella tavalla testeissä.

– Koska olen aika pienikokoinen pelaaja, niin aika paljon keskityttiin voimapuoleen. Kamppailuihin haettiin voimaa. Testeissä erityisesti voimaominaisuudet olivat parantuneet.