Viime kaudella NHL:n runkosarjassa loistanut Florida Panthers on pelannut heikon kauden.

Joukkue on tällä hetkellä Atlantin divisioonassa viidentenä, kun 41 ottelussa tilille on kertynyt vain 40 pistettä. Erilaisia todennäköisyyksiä laskevan Moneypuck-sivuston mukaan Panthersin mahdollisuudet päästä pudotuspeleihin on enää 18,8 prosenttia.

Kevään MM-kotikisoja ajatellen Panthersin heikossa kaudessa voi olla myös jotain hyvää. Joukkueessa pelaavat tällä hetkellä Aleksander Barkov, Anton Lundell ja Eetu Luostarinen, joista kaikki olisivat mainioita vahvistuksia päävalmentaja Jukka Jalosen ryhmään. Etenkin Barkoville tilaisuus olisi erityinen, sillä hän on kotoisin Tampereelta, jossa Leijonat pelaa kaikki ottelunsa.

Mikäli Panthersin kausi päättyy runkosarjaan, niin MM-kisojen tiellä ei olisi myöskään sopimusongelmia, koska Lundellin ja Luostarisen sopimukset ovat katkolla vasta ensi kauden jälkeen. Barkovin jättimäinen sopimus on taas voimassa aina kesään 2030 saakka.

Panthersin lisäksi Leijonien valmennus voisi saada mahdollisesti myös toisen Tampereen oman pojan MM-jäille, koska Patrik Laineen edustama Columbus Blue Jackets tulee jäämään ulos pudotuspeleistä. Suomalaishyökkääjän sopimus on katkolla seuraavan kerran vasta vuonna 2026.

NHL:n runkosarjan viimeinen kierros pelataan 15.4. Jääkiekon MM-kisat käynnistyvät 12.5. Voit tutustua turnauksen lohkoihin, otteluohjelmaan ja lipunmyyntiin täällä.