Kanada kaatoi Latvian MM-kisojen välierässä maalein 4-2. Latvian turnaus jatkuu pronssiottelussa, kun taas Kanada suuntaa neljättä kertaa putkeen finaaliin.

Latvian voitto ei ollut ottelussa kaukana. Maa johti ottelua kahteen otteeseen ja pelasi hienosti aivan taitotasonsa äärirajoilla.

Kanada ei puolestaan ollut parhaimmillaan. Etenkin toisessa erässä joukkue otti useita kurittomia jäähyjä, mikä teki pelistä sekavaa. Latvian ylivoimapeli oli kuitenkin niin luokatonta, ettei joukkue saanut edes kunnon maalipaikkoja aikaiseksi.

Kolmanteen erään Kanada tuli kuitenkin hurjalla peli-ilmeellä. Latvialaiset jäivät aivan jalkoihin. Jack Quinn iski pelin tasoihin heti ensimmäisellä minuutilla. Erän puolivälissä Adam Fantilli puolestaan iski voittomaalin komealla soololla.

Latvia haki lopussa raivokkaasti tasoitusta alivoimallakin. Lopulta Scott Laughton pääsi kuitenkin katkaisemaan takaa-ajon lyhyeen ja laittoi kiekon tyhjään maaliin.

Ottelun hienoin suoritus nähtiin latvialaisyleisöltä. Fanit pitivät huikeaa meteliä taukoamatta, eikä Nokia Arenassa ole MM-kisoissa vielä nähty vastaavanlaista mekkalaa.