HIFK:n yksilötaito oli lopulta työteliäälle JYPille vaiherikkaassa välieräsarjassa liikaa, ja helsinkiläiset marssivat Liigan finaaleihin otteluvoitoin 4-2.
Poimimme molemmista välieräjoukkueista muutaman pelaajan, jotka esiintyivät välierissä edukseen, tai vaihtoehtoisesti alle oman tasonsa.

HIFK

Onnistujat:

Teemu Ramstedt: Helsinkiläisten ykkösketjun sentteri oli runkosarjassa joukkueensa paras pistemies, ja on jatkanut samaan tahtiin pudotuspeleissä. Nousi JYP-sarjassa erittäin suureen rooliin etenkin ylivoimalla, jossa HIFK oli selvästi JYPiä edellä. Takoi kuuteen otteluun komeat tehopisteet 1+8=9. Johtaa nyt pudotuspelien pistepörssiä kokonaissaldolla 4+10=14. Ottelusarjan huippuhetkinä upea jalkojen välistä tehty maali, ja ratkaisevan kuudennen ottelun neljän syöttöpisteen ilta.

Yohann Auvitu: Nousi hieman yllättäen joukkueensa tärkeimmäksi puolustajaksi. Oli suorastaan liekeissä, sillä mies teki tehopisteitä ottelusarjan jokaisessa ottelussa. 4+4 kuuteen peliin on puolustajalle erittäin kova lukema. Johtaa pudotuspelien puolustajien pistepörssiä tehoilla 5+6=11.

Epäonnistujat:

Tommi Taimi: Kun Auvitu nousi parrasvaloihin, jäi Taimi samaan aikaan varjoihin. Oli runkosarjassa helsinkiläisten puolustuksen paras pistemies 32 tehopisteellä. Ei ole jäänyt tehopisteittä pudotuspeleissäkään, mutta JYP-sarjassa puolustaja tilitti ”vain” tehopisteet 1+2. Pelasi myös virheherkästi puolustuspäässä.

Siim Liivik: On pelaaja, jonka pitäisi nostaa pudotuspeleissä tasoaan. Ei vastannut JYPin fyysisyyteen omalla kovuudellaan, vaan jäi jopa jalkoihin. Ei pelannut ottelusarjan viimeisessä ottelussa.

JYP

Onnistujat:

Jani Tuppurainen: Ramstedtin tavoin joukkueensa paras pistemies runkosarjassa, ja jatkoi virettään pudotuspeleissä. Piti JYPiä pinnalla tehopisteiden muodossa, vaikka ajoittain vajosikin muiden JYPin hyökkääjien tavoin kiekollisen pelin ulkopuolelle. Tärkein yksittäinen pelaaja, jonka ansiosta JYP pysyi taistelussa mukana kuuden ottelun ajan. Pudotuspeleissä saldoksi kirjattiin 12 otteluun tehopisteet 5+4=9.

Joonas Nättinen: Pelasi ottelusarjan SaiPaa vastaan ilman tehopisteitä, vaikka miehelle oli laskettu tämän kauden JYPissä tuloksentekijän rooli. Kokonaissaldoksi koko pudotuspeleissäkin jäi vaatimattomat 2+1, mutta teki molemmat maalinsa tärkeään paikkaan toisessa osaottelussa. Arvoa ei mitattu pelkästään tehopisteillä, vaan varsinkin voitokkaissa kotiotteluissa onnistui pimentämään HIFK:n ykkösketjua kunnioitettavalla tavalla.

Epäonnistujat:

Ryan Glenn: Kesken kauden Tshekistä Jyväskylään saapunut Glenn ei noussut Liigassa aiemmin nähdylle tasolleen JYPin nutussa missään vaiheessa. Mies voidaan laskea pettymykseksi myös tässä välieräsarjassa. JYPin puolustus olisi kaivannut johtohahmoa, joka on vaarallinen myös hyökkäyspäässä. Kanukkipakki jäi kuitenkin HIFK:iä vastaan tyystin ilman tehopisteitä.

JYPin valmennus: JYP nojasi läpi ottelusarjan fyysisyyteen ja kovaan karvauspelaamiseen, joka söi rutkasti joukkueen kiekollista peliä. Etenkin vieraspeleissä JYP näytti todella aralta sekä kiekollisena että myös fyysisesti. HIFK toki vei peliä yksilötasolla, mutta myös taktisesti. Voi olla epäreilua syyttää valmennusta, kun joukkueiden materiaalissa on valtava ero, mutta ainut mahdollisuus jyväskyläläisillä ottelusarjan voittoon olisi ollut viedä peliä nimenomaan taktisesti. Joukkue oli parhaimmillaan alkuvuodesta, eikä kevään tärkeimmillä hetkillä.

 

Maajoukkuetta ajatellen kyseisten välieräjoukkueiden pelaajille MM-kisapaikat voivat olla tiukassa, jos ei ranskalaista Auvitua ja slovakialaista Tomas Záborskýa lasketa mukaan.

Leijonien pukuhuoneen ovia kolkuttelee kovimmin molempien joukkueiden tehohyökkääjät Ramstedt ja Tuppurainen, joiden kohdalla kysymysmerkkinä on kuitenkin pelinopeuden riittäminen kansainvälisellä tasolla. Juonikkaiden hyökkääjien voi olla hankalaa saada kiekollista roolia Leijonajoukkueessa, eikä miehet sovellu tarkkaan roolitetussa joukkueessa alempien ketjujen rooleihin.