Vuoden 2023 jääkiekon MM-kisat järjestetään Tampereella ja Riiassa, Latviassa. Turnauksen ajankohta on 12.–28. toukokuuta.

Tältä sivulta löydät tärkeää tietoa turnauksesta. Lisäämme tälle sivulle muun muassa otteluohjelman, lohkot ja aikataulun heti, kun virallista tietoa julkaistaan.

Näytä koko sisällysluettelo

Tärkeää tietoa vuoden 2023 MM-kisoista

Vuoden 2023 jääkiekon MM-kisat on jaettu järjestettäväksi Suomelle ja Latvialle. Toinen lohko pelataan Tampereella ja toinen Riiassa. Tampereella pelataan alkulohkon lisäksi mitalipelit, välierät ja kaksi puolivälierää. Riiassa pelataan toinen lohko ja kaksi puolivälierää.

Suomi ja Latvia hakivat yhdessä kisaisännyyttä, kun ensi kevään kisoille tarvittiin pikahälytyksellä uusi järjestäjä IIHF:n vedettyä kisat pois Venäjältä maan sotatoimien takia. Kisaisännyyttä oli alunperin hakemassa myös Unkari ja Slovenia, mutta Unkari veti hakemuksensa pois.

– Valmisteluaika on lyhyt, mutta koska moni asia on valmiina, kisat pystytään järjestämään. Palaute tämän kevään kisoista käydään tarkasti läpi ja meillä on mahdollisuus ottaa opiksi ja parantaa asioissa, joissa se on tarpeen.

– Latvia saa nyt järjestää kisat yleisölle, vuosi sitten Riiassa pelattiin koronan vuoksi tyhjille katsomoille. Suomen osalta toivon, että ensi keväänä katsomoissa nähdään paljon myös sellaisia faneja, joilla ei tänä keväänä ollut mahdollisuutta kokea kisoja paikan päällä, Jääkiekkoliiton ja MM-kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Harri Nummela kertoi liiton nettisivuilla.

Tampereella järjestetään näin ollen toisena vuotena peräkkäin jääkiekon MM-kisoja.

– On uskomattoman hienoa saada kokea MM-kisahuuma uudelleen, ja olemme otettuja tästä kunniasta. Tämän kevään kisat ovat olleet mahtavat kokemus, ja lupaamme tehdä kaikkemme, että ensi vuoden kisat lyövät ne laudalta. Odotamme innolla yhteistyötä Riian kanssa. Faneille on hieno mahdollisuus kokea kaksi upeaa kaupunkia vain noin tunnin suoran lennon päässä toisistaan, Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen sanoi.

Lähde: Suomen jääkiekkoliitto

MM-kisauutiset

 

MM-kisojen lohkot 2023

Jääkiekon MM-kisojen lohkot ovat selvillä vuodelle 2023. Leijonat pelaa ottelunsa A-lohkossa Tampereen Nokia Arenalla. B-lohkon ottelut pelataan Riiassa, Latviassa.

Lohko ALohko B
SuomiKanada
RuotsiYhdysvallat
TshekkiSveitsi
SaksaSlovakia
TanskaLatvia
RanskaNorja
ItävaltaKazakstan
UnkariSlovenia

MM-kisojen otteluohjelma 2023

MM-kisojen otteluohjelma julkaistaan myöhemmin.

MM-kisojen jatkopelien aikataulu 2023

MM-kisojen otteluohjelma ja jatkopelien aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Leijonien joukkue MM-kisoissa 2023

Leijonien joukkue vuoden 2023 MM-kisoihin julkaistaan toukokuussa 2023.

MM-kisojen televisiointi 2023

Vuoden 2023 jääkiekon MM-kisojen televisiointioikeudet Suomessa omistaa MTV Oy. MM-turnauksen kaikki ottelut näkyvät maksullisilta C More -kanavilta, mutta Suomen ottelut näkyvät myös maksuttomalta MTV3-kanavalta. Lisäksi välierät, pronssiottelu ja finaali nähdään maksuttomalta kanavalta.

Jääkiekon MM-kisojen tv-oikeudet siirtyvät vuosiksi 2024-28 NENT Group Finlandille, jonka alaisuuteen kuuluvat V Sportin maksukanavat sekä maksullinen Elisa Viihde Viaplay. Suomen ottelut sekä ratkaisupelit näkyvät silti yhä maksuttomilta kanavilta, mutta vielä ei tiedetä mistä.

Lisätiedot C Moren hinnoista löydät täältä.

MM-kisojen lipunmyynti – liput Leijonien peleihin

Vuoden 2023 MM-kisojen toinen lohko pelataan Tampereella ja toinen Riiassa. Luultavasti Suomi pelaa alkulohkon ottelunsa Tampereella. Lisäksi Leijonien ratkaisupelit tullaan pelaamaan myös Tampereella.

Vuoden 2023 MM-kisojen lipunmyynnistä tiedotetaan myöhemmin.

FAQ – Usein kysytyt kysymykset MM-kisoista
Milloin MM-kisat pelataan?
Missä MM-kisat pelataan?
Mikä kanava näyttää jääkiekon MM-kisat?
Kuka selostaa jääkiekon MM-kisat?
Milloin Suomi voitti jääkiekon MM-kisat?
Milloin MM-kisat pelataan Suomessa?
Miten hankkia liput Leijonien peleihin MM-kisoissa?

MM-kisojen fanialueet – Fan Zonet

Lisätietoa tulossa myöhemmin.

MM-kisojen kaikkien aikojen joukkue

Leijonat.com on tehnyt arvion kaikkien aikojen MM-joukkueesta. Joukkueeseen valittiin toimituksen mielestä MM-turnaushistorian parhaat pelaajat eri maista.

Joukkueeseen päästäkseen pelaajalla piti olla tilillä vähintään 50 MM-kisaottelua tai seitsemät MM-kisat. Joukkueeseen valikoitui eniten pelaajia MM-kisoja dominoineesta Neuvostoliitosta. Suomesta joukkueeseen mahtuivat Petteri Nummelin ja Saku Koivu.

Voit lukea perustelut pelaajavalinnoille ja kentälliset tästä artikkelista.

Näytä joukkue