Vuoden 2023 jääkiekon MM-kisat järjestetään Tampereella ja Riiassa, Latviassa. Turnauksen ajankohta on 12.–28. toukokuuta.

Tältä sivulta löydät tärkeää tietoa turnauksesta. Lisäämme tälle sivulle muun muassa otteluohjelman, lohkot, aikataulut ja infoa lipunmyynnistä heti, kun virallista tietoa julkaistaan.

Näytä koko sisällysluettelo

MM-kisojen lipunmyynti – liput Leijonien peleihin

Vuoden 2023 MM-kisojen toinen lohko pelataan Tampereella ja toinen Riiassa. Suomi pelaa alkulohkon ottelunsa Tampereella. Lisäksi Leijonien ratkaisupelit tullaan pelaamaan Tampereella.

Vuoden 2023 MM-kisojen lipunmyynti alkaa lippuarvonnan kautta 22. syyskuuta ja päättyy 12. lokakuuta. Lippuarvontaan tulee rekisteröityä tätä kautta.

– 2022 vuoden kisoissa kiinnostus varsinkin Suomen otteluihin oli suurta. Lippuarvonnalla pyrimme tarjoamaan kaikille kiekkofaneille tasavertaisen mahdollisuuden saada lippuja kevään kisoihin, sanoo IIHF:n tiedotteessa MM-kisojen Suomen kisaorganisaation pääsihteeri Heikki Hietanen.

Lippuarvonnassa voi osallistua jokaisen haluamansa ottelupäivän arvontaan. Osallistuja voi valita yhden hintakategorian per ottelupäivä ja haluamansa määrän lippuja kyseiselle päivälle, kuitenkin korkeintaan kuusi (6) päivälippua per päivä. Päivälippu sisältää aina liput kaikkiin kyseisenä päivänä Tampereella pelattaviin otteluihin.

Arvonta toteutetaan kolmivaiheisesti ja arvontaan osallistumalla voi:

  • voittaa osto-oikeuden haluamaansa ottelupäivään ja hintakategoriaan
  • voittaa osto-oikeuden johonkin muuhun ottelupäivään tai hintakategoriaan kuin mihin on osallistunut
  • saada etuosto-oikeuden arvonnan aikaisemmista vaiheista myymättä jääneisiin päivälippuihin

Lipunmyynnin aikataulu:

  • 22.9.-12.10. Voit osallistua lippuarvontaan
  • 17.-20.10. Arvonta suoritetaan ja saat tiedon sähköpostiisi, mikäli olet voittanut
  • 21.10.-28.10. Lunasta voittamasi liput arvonnassa ilmoittamallesi ottelupäivälle ja hintakategorialle
  • 31.10.-4.11. Etuosto-oikeus aukeaa arvonnassa ilman lipunosto-oikeutta jääneille
  • 7.-11.11. Etuosto-oikeus aukeaa kaikille arvontaan osallistuneille jäljelle jääneisiin päiväpaketteihin
  • 21.11. Lunastamattomat päiväliput tulevat avoimeen myyntiin
  • 02/2023 Yksittäisten otteluiden liput tulevat myyntiin – tarkempi päivä julkaistaan myöhemmin

MM-kisojen lippujen hinnat:

Jääkiekon MM-kisoissa on neljä eri hintakategoriaa, jotka vaihtelevat päivittäin. Voit tutustua hintoihin tarkemmin katsomalla alta löytyvää kuvaa.

Leijonien pelipäivien lippujen alkaen hinnat ovat lapsilta (5-12 v.) 35-72,50€ ja aikuisilta 57,50-108,50€. Kyseiset hinnat ovat kampanjahintoja, jotka ovat voimassa lippuarvonnan kautta 11.11.2022 asti.

Voit ostaa MM-kisoihin myös VIP-lippuja. Löydät ne tätä kautta.

Kuva: IIHF

Lähde: IIHF

Tärkeää tietoa vuoden 2023 MM-kisoista

Vuoden 2023 jääkiekon MM-kisat on jaettu järjestettäväksi Suomelle ja Latvialle. Toinen lohko pelataan Tampereella ja toinen Riiassa. Tampereella pelataan alkulohkon lisäksi mitalipelit, välierät ja kaksi puolivälierää. Riiassa pelataan toinen lohko ja kaksi puolivälierää.

Suomi ja Latvia hakivat yhdessä kisaisännyyttä, kun ensi kevään kisoille tarvittiin pikahälytyksellä uusi järjestäjä IIHF:n vedettyä kisat pois Venäjältä maan sotatoimien takia. Kisaisännyyttä oli alunperin hakemassa myös Unkari ja Slovenia, mutta Unkari veti hakemuksensa pois.

– Valmisteluaika on lyhyt, mutta koska moni asia on valmiina, kisat pystytään järjestämään. Palaute tämän kevään kisoista käydään tarkasti läpi ja meillä on mahdollisuus ottaa opiksi ja parantaa asioissa, joissa se on tarpeen.

– Latvia saa nyt järjestää kisat yleisölle, vuosi sitten Riiassa pelattiin koronan vuoksi tyhjille katsomoille. Suomen osalta toivon, että ensi keväänä katsomoissa nähdään paljon myös sellaisia faneja, joilla ei tänä keväänä ollut mahdollisuutta kokea kisoja paikan päällä, Jääkiekkoliiton ja MM-kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Harri Nummela kertoi liiton nettisivuilla.

Tampereella järjestetään näin ollen toisena vuotena peräkkäin jääkiekon MM-kisoja.

– On uskomattoman hienoa saada kokea MM-kisahuuma uudelleen, ja olemme otettuja tästä kunniasta. Tämän kevään kisat ovat olleet mahtavat kokemus, ja lupaamme tehdä kaikkemme, että ensi vuoden kisat lyövät ne laudalta. Odotamme innolla yhteistyötä Riian kanssa. Faneille on hieno mahdollisuus kokea kaksi upeaa kaupunkia vain noin tunnin suoran lennon päässä toisistaan, Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen sanoi.

Lähde: Suomen jääkiekkoliitto

MM-kisauutiset

 

MM-kisojen lohkot 2023

Jääkiekon MM-kisojen lohkot ovat selvillä vuodelle 2023. Leijonat pelaa ottelunsa A-lohkossa Tampereen Nokia Arenalla. B-lohkon ottelut pelataan Riiassa, Latviassa.

Lohko ALohko B
SuomiKanada
RuotsiYhdysvallat
TshekkiSveitsi
SaksaSlovakia
TanskaLatvia
RanskaNorja
ItävaltaKazakstan
UnkariSlovenia

MM-kisojen otteluohjelma 2023

Näet alta Suomen alkulohko-ottelut. Julkaisemme tällä sivulla myöhemmin koko MM-turnauksen otteluohjelman.

Pe 12.05.2023 klo 16.20
Suomi–Yhdysvallat
La 13.05.2023 klo 20.20
Saksa–Suomi
Ma 15.05.2023 klo 20.20
Suomi–Ruotsi
Ke 17.05.2023 klo 20.20
Suomi–Ranska
Pe 19.05.2023 klo 16.20
Unkari–Suomi
La 20.05.2023 klo 16.20
Itävalta–Suomi
Ti 23.05.2023 klo 20.20
Suomi–Tanska

MM-kisojen jatkopelien aikataulu 2023

Vuoden 2023 jääkiekon MM-kisoissa kaksi puolivälierää pelataan Riiassa ja kaksi Tampereella. Välierät sekä mitalipelit pelataan Tampereen Nokia Arenalla.

To 25.05.2023
Kello 16.20 Puolivälierä 1 (Tampere)
Kello 16.20 Puolivälierä 2 (Riika)
Kello 20.20 Puolivälierä 3 (Tampere)
Kello 20.20 Puolivälierä 4 (Riika)

La 27.05.2023
Kello 14.20 Välierä 1 (Tampere)
Kello 18.20 Välierä 2 (Tampere)

Su 28.05.2023
Kello 15.20 Pronssiottelu (Tampere)
Kello 20.20 Loppuottelu (Tampere)

Leijonien joukkue MM-kisoissa 2023

Leijonien joukkue vuoden 2023 MM-kisoihin julkaistaan toukokuussa 2023.

MM-kisojen televisiointi 2023

Vuoden 2023 jääkiekon MM-kisojen televisiointioikeudet Suomessa omistaa MTV Oy. MM-turnauksen kaikki ottelut näkyvät maksullisilta C More -kanavilta, mutta Suomen ottelut näkyvät myös maksuttomalta MTV3-kanavalta. Lisäksi välierät, pronssiottelu ja finaali nähdään maksuttomalta kanavalta.

Jääkiekon MM-kisojen tv-oikeudet siirtyvät vuosiksi 2024-28 NENT Group Finlandille, jonka alaisuuteen kuuluvat V Sportin maksukanavat sekä maksullinen Elisa Viihde Viaplay. Suomen ottelut sekä ratkaisupelit näkyvät silti yhä maksuttomilta kanavilta, mutta vielä ei tiedetä mistä.

Lisätiedot C Moren hinnoista löydät täältä.

FAQ – Usein kysytyt kysymykset MM-kisoista
Milloin MM-kisat pelataan?
Missä MM-kisat pelataan?
Mikä kanava näyttää jääkiekon MM-kisat?
Kuka selostaa jääkiekon MM-kisat?
Milloin Suomi voitti jääkiekon MM-kisat?
Milloin MM-kisat pelataan Suomessa?
Miten hankkia liput Leijonien peleihin MM-kisoissa?

MM-kisojen fanialueet – Fan Zonet

Lisätietoa tulossa myöhemmin.

MM-kisojen kaikkien aikojen joukkue

Leijonat.com on tehnyt arvion kaikkien aikojen MM-joukkueesta. Joukkueeseen valittiin toimituksen mielestä MM-turnaushistorian parhaat pelaajat eri maista.

Joukkueeseen päästäkseen pelaajalla piti olla tilillä vähintään 50 MM-kisaottelua tai seitsemät MM-kisat. Joukkueeseen valikoitui eniten pelaajia MM-kisoja dominoineesta Neuvostoliitosta. Suomesta joukkueeseen mahtuivat Petteri Nummelin ja Saku Koivu.

Voit lukea perustelut pelaajavalinnoille ja kentälliset tästä artikkelista.

Näytä joukkue