Leijonat: turnaukset, ottelut, tulokset, liput
Pohjakuva: Getty Images.

Leijonien otteluohjelma ja tulokset kaudella 2019-20

Suomen jääkiekkomaajoukkue osallistuu kaudella 2019-20 neljään Euro Hockey Tourin turnaukseen. Keväällä Leijonat lähtee Sveitsin järjestämiin MM-kisoihin hallitsevana maailmanmestarina. Tältä sivulta näet Leijonien ohjelman ja otteluiden tulokset kaudella 2019-20. 

Sisällysluettelo

Katso myös

Leijonien tulevat ottelut ja turnaukset

Leijonien kausi käynnistyi marraskuun alussa pelattavalla perinteisellä Karjala-turnauksella. Venäjän järjestämä Channel One Cup pelataan joulukuussa. Maaliskuussa on vuorossa Ruotsin järjestämä Beijer Hockey Games. Viimeinen EHT-turnaus, Carlson Hockey Games, pelataan juuri ennen MM-kisoja huhti-toukokuun vaihteessa Tshekissä.

Ennen viimeistä EHT-turnausta Leijonat leireilee huhtikuussa ja pelaa harjoitusotteluita Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa.

» Channel One Cup (12.-15.12.)

Venäjän EHT-turnaus pelataan 12.-15. joulukuuta. Lue lisää Channel One Cupista yllä olevasta linkistä tai tästä.

» Beijer Hockey Games (6.-9.2.2020)

Ruotsin EHT-turnaus, eli tutummalta nimeltään Sweden Hockey Games pelataan helmikuussa 2020. Turnaus käynnistyy torstaina 6.2. ja viimeiset ottelut pelataan sunnuntaina 9.2. Lue lisää Beijer Hockey Gamesista yllä olevasta linkistä tai tästä.

Euro Hockey Challenge/Nordic  Cup (huhtikuu 2020)

Huhtikuussa Leijonat aloittaa leirityksen kohti toukokuun MM-kisoja. Harjoitusotteluiden tarkat ajankohdat varmistuvat myöhemmin. Alla alustava suunnitelma.

Tanska-ottelut (viikko 15, 6.-12.4.)

Leijonat pelaa kahdesti Tanskaa vastaan Suomessa viikolla 15.

Norja-ottelut (viikko 16, 13.-19.4.)

Leijonat pelaa kahdesti Norjaa vastaan Norjassa viikolla 16.

Tanska-ottelut (viikko 17, 20.-26.4.)

Leijonat pelaa kahdesti Tanskaa vastaan Tanskassa viikolla 17.

» Carlson Hockey Games (30.4.-3.5.2020)

Tshekin järjestämä EHT-turnaus pelataan ennen MM-kisoja huhti-toukokuun vaihteessa. Turnauksessa nähdään jo useita pelaajia, jotka ovat mukana myös MM-turnauksessa. Carlson Hockey Games on joukkueille kenraaliharjoitus MM-kisoihin. Lue lisää turnauksesta yllä olevasta linkistä tai tästä.

MM-kisat (8.-24.5.2020)

Vuoden 2020 jääkiekon MM-kisat järjestetään Lausannessa ja Zürichissa, Sveitsissä. Leijonat lähtee turnaukseen puolustamaan maailmanmestaruutta. Suomi pelaa B-lohkossa, jossa ovat myös Venäjä, USA, Sveitsi, Latvia, Norja, Italia sekä B-sarjasta noussut Kazakstan.

MM-kisojen erikoissivu tulossa myöhemmin ja lisäämme tähän kohtaan sen linkkinä, kun sivu on julkaistu.

Lähde: Jääkiekkoliitto

Leijonien pelatut ottelut ja turnaukset

» Karjala-turnaus (7.-10.11.)

Karjala-turnaus pelattiin tällä kaudella Hartwall Arenalla, Helsingissä 7.-10.11. Turnauksen voitti Tshekki. Leijonat oli toinen. Katso lisätietoja turnauksesta yllä olevasta linkistä tai tästä.

PvmTurnausKotiVierasTulos
10.11.2019Karjala-turnaus Suomi Ruotsi2-1
9.11.2019Karjala-turnaus Suomi Tshekki2-3 vl.
7.11.2019Karjala-turnaus Venäjä Suomi3-4

Leijonien tulokset kaudella 2018-19

Näytä tulokset

Liput Leijonien otteluihin

Leijonien Suomessa pelattaviin otteluihin lippuja myy Ticketmaster. Marraskuun alussa pelattavaan Karjala-turnaukseen on yhä saatavilla lippuja.

Euro Hockey Challenge -otteluiden liput tulevat myöhemmin myyntiin, kun otteluiden tarkempi aikataulu selviää.

Kevään MM-kisoihin lippuja voi hankkia kansainvälisen jääkiekkoliiton, IIHF:n nettisivuilta. Yksittäiset otteluliput tulevat myyntiin helmi-maaliskuussa 2020. Siihen asti voit hankkia areena-, lohkovaihe- sekä pudotuspelikohtaisia lippupaketteja.

Televisiointi ja livestream

EHT

Euro Hockey Tourin kaikkien turnausten ottelut näkyvät Ylen kanavilla. Suomen ottelut näytetään suorina lähetyksinä studio-osuuden kera. Otteluita voi seurata Ylen kanavilla ja suoratoistopalvelu Yle Areenassa.

Huhtikuun harjoitusottelut

Leijonat pelaa ennen MM-kisoja useita harjoitusotteluita, jotka kuuluvat Euro Challenge Cupiin, jossa Suomi pelaa lohkossa Nordic Cup. Tällä hetkellä ei ole vielä tietoa EHC:n otteluiden televisioinnista. Päivitämme tietoja EHC:n otteluiden televisioinnista heti, kun uutta tietoa tulee.

Sveitsin MM-kisat 2020

Jääkiekon MM-kisojen televisiointioikeudet Suomessa omistaa MTV Oy. Pääosin MM-turnauksen ottelut näkyvät maksullisilta C More -kanavilta sekä C More -suoratoistopalvelusta. Leijonien ottelut MM-turnauksessa näkyvät myös maksuttomalta MTV3-kanavalta. Lisäksi välierät, pronssiottelu ja finaali nähdään maksuttomalta kanavalta.

Vuodesta 2024 eteenpäin jääkiekon MM-kisojen televisiointioikeudet siirtyvät Nordic Entertainment Groupille. NENT Groupin alaisuudessa on Viasatin kanavat, Viaplay- sekä Viafree-suoratoistopalvelut.

Livestream

Jääkiekon MM-kisoihin on viime vuosina ollut tarjolla ilmaisia ja laillisia livestream-lähetyksiä. Vedonlyöntiyhtiöt ovat tarjonneet MM-turnauksen ottelut suorina livestream-lähetyksinä asiakkailleen.

Livestream-lähetyksiä voit katsoa, kun sinulla on peliyhtiön pelitilillä rahaa vähintään 0,01-1€. Livestream-lähetykset ovat hyvälaatuisia ja täysin laillisia. Livestream-lähetyksen katsominen ei myöskään vaadi rahapelaamista.

Leijonauutiset

Yllättäviä nimiä Leijoniin? Arvio: tässä ovat maajoukkueen potentiaaliset uudet vahvistukset

Leijonat ei lepää laakereillaan pitkään Karjala-turnauksen jälkeen. Maajoukkueiden EHT-kausi jatkuu joulukuussa Moskovassa pelattavalla Channel One Cupilla. Suomi nimeää turnaukseen lähtevän joukkueen joulukuun alussa - jo nyt on helppo...

Suomen mestari avasi pisteilinsä maajoukkuepaidassa – tehoilu pelottavan kovaa Liigassakin vaikean syksyn jälkeen: ”Pystyn...

HELSINKI. HIFK:n Teemu Turusella riittää aihetta leveään hymyyn, kun Hämeenlinnan Helsinkiin vaihtanut hyökkääjä on alkanut hiljalleen heräämään liekkiin uudessa joukkueessaan. Syyskuu meni vielä vaisusti sen tuodessa HIFK-paidassa...