Leijonat: turnaukset, ottelut, tulokset, liput
Pohjakuva: Getty Images.

Leijonien otteluohjelma ja tulokset kaudella 2020-21

Suomen jääkiekkomaajoukkue osallistuu kaudella 2020-21 alustavasti neljään Euro Hockey Tourin turnaukseen. Keväällä vuorossa on myös Euro Hockey Challenge sekä MM-kisat. Tältä sivulta näet Leijonien otteluohjelman ja tulokset kaudella 2020-21. 

Sisällysluettelo

Katso myös

Leijonien tulevat ottelut ja turnaukset

Koronaviruksen takia Leijonien kausi 2020-21 on täynnä kysymysmerkkejä. Leijonien kausi käynnistyi marraskuun alussa pelattavalla perinteisellä Karjala-turnauksella. Venäjän järjestämä Channel One Cup on suunniteltu joulukuulle ja Ruotsin järjestämä Beijer Hockey Games helmikuulle.

Huhti-toukokuun vaihteessa käynnistyy Leijonien leiritys kohti MM-kisoja. Siihen sisältyy Euro hockey Challenge -otteluita sekä Tshekin järjestämä EHT-turnaus, Carlson Hockey Games, joka on suunniteltu toukokuulle.

Touko-kesäkuussa pelataan jääkiekon MM-kisat. Suomi on hallitseva maailmanmestari, koska vuoden 2020 MM-turnaus peruttiin koronaviruksen takia.

» Channel One Cup (17.-20.12.2020)

Venäjän EHT-turnaus, Channel One Cup, on suunniteltu järjestettäväksi 17.-20.12.2020, mikäli koronavirustilanne antaa myöten. Suomi-Tshekki-ottelu pelataan Suomessa, ja loput ottelut Venäjällä.

Näet turnaussivultamme Channel One Cupin otteluohjelman, tulokset, sarjataulukon sekä pistepörssin. Pääset sivulle ylläolevasta linkistä tai TÄSTÄ.

» Sweden Hockey Games (11.-14.2.2021)

Ruotsin EHT-turnaus, Beijer Hockey Games, on vuorossa alustavan suunnitelman mukaan 11.-14.2.2021, jos koronatilanne antaa myöten. Venäjä-Suomi-ottelu pelataan Venäjällä, ja loput ottelut Ruotsissa.

Näet turnaussivultamme turnauksen otteluohjelman, tulokset, sarjataulukon ja pistepörssin. Pääset turnauksen erikoissivulle ylläolevasta linkistä tai TÄSTÄ.

Euro Hockey Challenge/Nordic  Cup (huhti-toukokuu 2020)

Huhtikuussa Leijonien on määrä aloittaa leiritys kohti toukokuun MM-kisoja. Leiritykseen kuuluu Euro Hockey Challenge -otteluita. Aikatauluista ja otteluista ilmoitetaan myöhemmin.

» Carlson Hockey Games (12.-16.5.2021)

Tshekin EHT-turnaus järjestetään alustavasti 13.5.-16.5.2021. Carlson Hockey Games on perinteisesti ollut niin sanotusti kenraaliharjoitus ennen kevään MM-kisoja.

Näet turnaussivultamme turnauksen otteluohjelman, tulokset, sarjataulukon ja pistepörssin. Pääset turnauksen erikoissivulle ylläolevasta linkistä tai TÄSTÄ.

MM-kisat (21.5.–6.6.2021)

Jääkiekon MM-kisat on alustavan suunnitelman mukaan tarkoitus pelata touko-kesäkuussa. Isäntämaina on Latvia ja Valko-Venäjä, mutta Valko-Venäjän kisaisännyys on kyseenalaistettu muun muassa huonon ihmisoikeustilanteen takia. Latvia ilmoitti, ettei se halua jakaa kisaisännyyttä Valko-Venäjän kanssa.

Lähde: Jääkiekkoliitto

Leijonien pelatut ottelut ja turnaukset

» Karjala-turnaus (5.-8.11.2020)

Karjala-turnaus järjestettiin erikoisjärjestelyin 5.-8.11.2020 Helsingissä. Turnausvoiton vei yllättäen Venäjän U20-joukkue. Suomi sijoittui kolmanneksi. Kaikki ottelut pelattiin poikkeuksellisesti Helsingissä.

Karjala-turnaus-sivultamme näet muun muassa Leijonien joukkueen, turnauksen tulokset, sarjataulukon, parhaat pelaajat sekä pistepörssin. Pääset sivulle ylläolevasta linkistä tai TÄSTÄ.

Leijonien tulokset kaudella 2020-21

PvmTurnausKotiVierasTulos
8.11.2020Karjala-turnuas Suomi Ruotsi3-2
7.11.2020Karjala-turnaus Suomi Tshekki0-2
5.11.2020Karjala-turnaus Venäjä Suomi6-2

Näytä tulokset kaudelta 2019-20

Näytä tulokset kaudelta 2018-19

Liput Leijonien otteluihin

Leijonien Suomessa pelattaviin otteluihin lippuja myy Ticketmaster.

Marraskuussa pelattavassa Karjala-turnauksessa Leijonien peleihin myytiin lippuja rajoitetusti. Katsojia oli mahdollista ottaa otteluihin noin 4 500. Voit lukea aiheesta lisää täältä.

Televisiointi ja livestream

EHT

Euro Hockey Tourin televisiointi on siirtynyt Yleltä Discoverylle.

Kaudella 2020-21 Euro Hockey Tourin otteluiden televisioinnista vastaa Discovery Networks Finland. EHT:n ottelut ovat kaudesta 2020-21 alkaen katsottavissa TV5:sta ja suoratoistopalvelu Dplaysta.

Linkki: D Play

MM-kisat 2021

Jääkiekon MM-kisojen televisiointioikeudet Suomessa omistaa MTV Oy. Pääosin MM-turnauksen ottelut näkyvät maksullisilta C More -kanavilta sekä C More -suoratoistopalvelusta. Leijonien ottelut näytetään ilmaiskanavilta.

Vuodesta 2024 eteenpäin jääkiekon MM-kisojen televisiointioikeudet siirtyvät Nordic Entertainment Groupille. NENT Groupin alaisuudessa on V Sportin kanavat, Viaplay- sekä Viafree-suoratoistopalvelut.

Livestream

Jääkiekon MM-kisoihin on viime vuosina ollut tarjolla ilmaisia ja laillisia livestream-lähetyksiä. Vedonlyöntiyhtiöt ovat tarjonneet MM-turnauksen ottelut suorina livestream-lähetyksinä asiakkailleen.

Livestream-lähetyksiä voit katsoa, kun sinulla on peliyhtiön pelitilillä rahaa vähintään 0,01-1€. Livestream-lähetykset ovat hyvälaatuisia ja täysin laillisia. Livestream-lähetyksen katsominen ei myöskään vaadi rahapelaamista.

Ilmoitamme vuoden 2021 MM-kisoihin tarjolla olevista livestreameista lisää lähempänä turnausta.

Leijonauutiset

Liigatähti nousi lätkän ja jalkapallon alasarjoista muutamien vuosien aikana Leijoniin – ”On aina hieno...

RAUMA. Lukon ykkössentteri Eetu Koivistoisen tarina on erilainen verrattuna moneen muuhun. Maajoukkueeseen tänä syksynä noussut hyökkääjä pelasi vielä kaudella 2013-14 nuorten Suomi-sarjaa ja Alueliigaa sekä...

MM-kisat siirretään tai perutaan? HS: Suomen Jääkiekkoliitto tiukkana Valko-Venäjän kisaisännyydestä

Ensi keväänä järjestettävien jääkiekon MM-kilpailujen yllä riittää tummia pilviä. Arvokisat pitäisi järjestää seuraavaksi Valko-Venäjällä ja Latviassa, joista Valko-Venäjällä on tällä hetkellä sellainen tilanne, ettei turnauksen...