Kun HIFK-fani Ville Korhonen lausui muutama vuosi sitten lupauksen helsinkiläisessä urheilubaarissa, hän tuskin koskaan uskoi joutuvansa lunastamaan sitä.

– Kyllä se tällä hetkellä kovasti siltä näyttää, että IFK tämän homman vie, mutta pitkä on matka kuitenkin kuljettavaksi, Ville sanoo Leijonat.comin haastattelussa lupaustaan yhä puntaroiden.

Harvoinpa fanilla on kaksijakoiset tunnelmat suosikkijoukkueen menestyksestä finaalisarjassa, mutta Villellä saattaa olla. Totta kai Ville haluaa HIFK:n voittavan mestaruuden, mutta toisaalta ilman kannua ei tarvitsisi miettiä sitä lupaustakaan – ainakaan ihan hetkeen.

Mistä siis lupauksessa on oikein kyse?

Kuten niin monet hyvät tarinat ja huonot ideat, tämäkin sai alkunsa baarista. Kun syksyllä 2013 kesken Kärpät-HIFK-pelin Ville Husso luisteli maaliin, alkoi kaveriporukassa vitsailu, joka muuttui nopeasti lupaukseksi. ”Jos toi äijä joskus torjuu HIFKn mestariksi ”, ajatteli Ville kahden kaverinsa kanssa, ”niin kaikki tatuoi sen kuvan kehoonsa”.

Tietysti tämä veto kuulostaa hölmöltä näin pari vuotta myöhemmin, kun Husso on torjunut finaaleissa kaksi nollapeliä ja kuulunut koko kauden Liigan parhaimpien veskarien joukkoon. Tuolloin Husso oli kuitenkin vasta juniorivahti eikä ulkoinen olemus välttämättä kielinyt mestarivahdin potentiaalista.

Silloin vedossa oli siis ihan järkeä mukana, mutta nyt kiekkokevään kiihtyessä HIFK tarvitsee enää kaksi voittoa mestaruuteen. Ryöstö perjantaina Tampereelta ja perään Nordenskiöldinkadulta kotivoitto, ja yksi oudoimmista HIFK-tatuoinnista – tai tatuoinneista ylipäätänsä – on tikkausta ihoon vaille valmis.

Aiotko pitää todella lupauksesi, jos HIFK voittaa mestaruuden?

– Ehdottomasti. Ei kahta sanaa siitä, Ville vannottaa.

Entä kaverisi?

– Kyllä, 100-varma homma sekin.

Kuulin huhua, että tatuointi saattaisi tulla sinulle häälahjaksi. Miten tuleva vaimo otti tiedon tatuoinnista vastaan?

– No sanotaanko, että ehkä hieman eri mieltä asiasta. Täytyy käydä taas kukkakaupan kautta.

Kerrottakoon muuten sekin, että yksi kolmesta kaveruksesta on Ilari Sahamies. Pokeriammattilainen on tunnettu erikoisista vedoistaan, kuten moni tuota maailmaa tunteva tietää, ja joskus näissä vedoissa on ollut myös Ville mukana.

– Kyllähän vetoa lyödään kaikenlaisista asioista. Tatuointibetsinä tämä on minulle kyllä ensimmäinen, Ville kertoo.

Tästä vedosta (ja kuvasta) Ville kuitenkin saa kiittää vain itseään.

(Seuraavat kuvat ovat kaappauksia Villen Facebook-profiilista. Oikealla SE kuva!)

Näyttökuva 2016-04-21 kello 20.53.11
Näyttökuva 2016-04-21 kello 20.51.43