Pikkuleijonat ovat päättäneet varhain maanantai-aamuna alle 18-vuotiaiden MM-turnauksen Yhdysvaltojen Grand Forksissa komeaan maailmanmestaruuteen. Ruotsi osoittautui finaalissa kesyksi ja Suomi murskasi rakkaan naapurimme 6-1-numeroin. Ratkaiseva oli avauserä, jonka aikana Tre Kronor yllätettiin kolmesti.

Finaalin hahmoja olivat kolme maalia syöttänyt Janne Kuokkanen ja hattutempun Ruotsin verkkoon naulannut Jesse Puljujärvi. Puljujärvi oli myös alkuvuodesta mukana voittamassa alle 20-vuotiaiden MM-kultaa, joten maailmanmestaruus oli Kärppien hyökkääjälle kauden toinen. Myös Kristian Vesalainen sai tuplamestaruuden Frölundan voitettua sunnuntaina SHL:n.

Nopeaa toimintaa

Suomi rankaisi Ruotsia ensimmäistä kertaa vain minuutin pelin jälkeen. Kasper Kotkansalo syötti Eeli Tolvasen irti ja snaipperin tarkka laukaus livahti Filip Gustavssonin selän taakse. Pikkuleijonien johto kasvoi avauserän 15. minuutilla, kun Otto Somppin röyhkeä sisäänajo tuotti tulosta. Syöttöpiste merkittiin Janne Kuokkaselle.

2-0-maalista ei ehtinyt sitten kulua minuuttiakaan, ennen kuin Gustavsson yllätettiin jo kolmannen kerran. Tällä kertaa kiekon reppuun laittoi Eetu Tuulola.

Pulju-show käyntiin

Suomen vahva ote jatkui toisessa erässä. Seuraavaksi oli Jesse Puljujärven vuoro onnistua, kun peliä oli noin puolet takana. Kuokkasen syöttö vapautti ”Puljun ” läpiajoon, josta Kärppien hyökkääjä ei erehtynyt. Napakka harhautus oikealta vasemmalle ja pikkumusta Gustavssonin haarojen välistä verkonperukoille.

Tässä vaiheessa peli näytti selvältä ja Ruotsi käytti välittömästi neljännen maalin jälkeen Pikkuleijonien hyvän olon tunteen hyväksi. Lias Andersson oli jäänyt vapaaksi ja hyökkääjän rannelaukaus yllätti Suomen tolppien välissä vartioineen Ukko-Pekka Luukkosen.

Tre Kronor vaihtoi kolmannen erän alkuun maalivahtia ja Gustavsson sai antaa tilaa Filip Larssonille. Se ei Pikkuleijonien tahtia hidastanutta, sillä pelikellon näyttäessä 45. minuuttia Ruotsin verkot heiluivat jälleen. Kuokkanen syötti maalin takaa taakseen Puljujärvelle, joka lämäsi illan toisensa komeasti suoraan one-timerista.

Pikkuleijonat saivat vielä ottelun viimeisillä minuuteilla kahden minuutin ylivoiman. Hetkeä myöhemmin Puljujärvi täydensi hienon iltansa hattutemppuun ja sinivalkoiset juhlat olivat valmiita alkamaan.