Leijonat.comilla on ilo kertoa kolumnistista, joka kirjoittaa sivustollemme MM-kisojen ajan. Nimi on monelle jääkiekon seuraajalle tuttu, Sakke Pietilä.

Millä mielin kirjoitat Suomen parhaalle Leijona-yhteisön sivustolle?

– MM-kisathan on iso kevään ”karnevaalitapahtuma” varsinkin meille suomalaisille. On mielenkiintoista käyttää omaa kokemusta, kontakteja, näkemystä ja ”intuitiota” kiekkofaniyhteisön ja verkoston hyväksi.

– Totta kai on aina myös kutkuttavaa tutustua uusiin ihmisiin, joille kaikille Suomi-kiekko on iso kappale vuosikierrossa, Pietilä kertoo.

90-luvulla MM-lähetyksiä televisiosta seuranneet muistavat Pietilän ja fläppitaulun. Psykoterapiaa opiskeleva Pietilä keskittyy tällä kertaa muihin osa-alueisiin.

– Pyrin omissa kirjoituksissani hiukan pureutumaan valmentajan ajatusmaailmaan, joukkueen rakentamiseen ja sen johtamiseen. Pyrin käymään läpi akuutteja tapahtumia niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella.

– Waltavaan pelikirjavalmentamiseen ei liikaa tukehduta, enemmän pelin mentaalipuoleen.

61-vuotias Pietilä on pitkällä urallaan toiminut monissa jääkiekkoon liittyvissä pesteissä. Kärppien kasvatti on valmentanut Suomessa JYP:iä, Ilvestä, HPK:ta, Jokereita ja Bluesia sekä Ruotsin puolella Luulajaa.

Suomen miesten maajoukkueessa Pietilä toimi 90-luvulla apuvalmentajana. Vastuuvalmentajana hän on toiminut B-maajoukkueessa sekä U18-maajoukkueessa. Pietilällä on kokemusta myös Itävallan ja Viron maajoukkueista sekä Chicago Blackhawksin, San Jose Sharksin ja Montréal Canadiensin kykyjenetsintätehtävistä.