Ennen MM-turnauksen alkua Venäjää hehkutettiin Suomen ja Kanadan ohella yhtenä suurimmista mestarisuosikeista, eikä syyttä. Venäjän joukkue on aina kivenkova, ja tänä vuonna sillä on kotiyleisön tuki takanaan.

Venäjän kokoonpano vilisi jo kisojen alla julkaistussa kokoonpanossa parhaita Euroopassa pelaavia tähtiä sekä Sergei Bobrovskin, Pavel Datsjukin ja Artemi Panarinin kaltaisia maailman huippuja. Aleksandr Ovetškin, Jevgeni Kuznetsov ja Dmitri Orlov nostavat joukkueen kuitenkin vielä korkeammalle tasolle. Sekä Ovetškin että Kuznetsov ovat aivan eturivin pelaajia. Ensin mainittu on lähes kiistatta maailman paras maalintekijä.

Pelillisiä lukkoja ja paineita

Sitten tullaankin niihin ongelmiin. Bobrovski on ollut heikko ja puolustus on vuotanut. Tšekkiä vastaan Venäjä jäi nollille 0–3-tappiossa ja Kazakstaniakin vastaan oli vaikeuksia. Latvia-voitto oli korkeintaan rutiiniesitys. Venäjän pelaamisessa on tällä hetkellä niin suuria lukkoja, ettei näillä kolmella kokoonpanoon liittyneellä pelaajalla ole niihin kaikkiin avaimia.

Vielä suurempi ongelma on painetila. Capitals-kolmikko tuli hakemaan Moskovasta nimenomaan menestystä, mutta paineita voittamiseen tulee joka suunnalta.

Bobrovskin harteilla on suurimmat paineet. Paikallisessa mediassa hehkutus on aivan huipussaan. Jos Columbus Blue Jacketsin maalivahti päästää ratkaisevassa pelissä yhdenkin helpon laukauksen selkänsä taakse, osuvat syytökset häneen. Uusista NHL-vahvistuksista odotetaan myös melkoisia sateentekijöitä, ja heidän otteitaan katsotaan suurennuslasin läpi.

Viime vuonna Venäjän kunnianhimoinen kansa pettyi MM-hopeaan. Nyt sillä on kolme suurta lisäsyytä odottaa kultaa. Pystyykö Venäjän melko nimekäs joukkue täyttämään odotukset?