Viime yönä tunteet kiehuivat Columbuksen Nationwide Arenalla, kun USA ja Kanada ottivat yhteen World Cupin esiottelussa. Yhdysvallat otti avauserän loppupuolella nopean kahden maalin johdon Zach Parisen ja Patrick Kanen osumilla.

Kanada palasi peliin mukaan toisen erän alussa Patrice Bergeronin kavennettua lukemat Sidney Crosbyn tarjoilusta 2-1:een. Muutenkin paine oli täysin USA:n päädyssä. Tästä huolimatta kapteeni Joe Pavelski tuplasi vielä kotijoukkueen johdon ennen erätaukoa vastaiskusta.

Drew Doughtyn kolmannen erän kavennuksesta huolimatta Pavelskin osuma jäi ottelun voittomaaliksi. Viimeisen niitin Kanadan tyhjään maaliin ampui Derek Stepan. Näin Yhdysvalloille mukava päänahka pahimmasta kilpailijasta numeroin 4-2.

Kanadan tolppien väliin palasi marraskuussa asti sivussa ollut Montreal Canadiensin Carey Price. Pitkä pelaamattomuus näkyi huippuvahdin pelissä virheinä.

Ottelussa nähtiin myös useita rumia taklauksia, joista yksi johti USA:n Ryan Keslerin ulosajoon. Tuomarien ratkaisut ihmetyttivät Kanadan päävalmentajaa Mike Babcockia.

– Tänään oli paljon kahakoita. Ne olivat pelaajien aiheuttamia. Tuomari voisi siivota nämä kahdessa sekunnissa. Ainoa asia, mitä pitää tehdä on miesten laittaminen jäähylle, Babcock totesi harmistuneena NHL.comille.

USA ja Kanada kohtaavat ensi yönä uudestaan. Tällä kertaa pelataan Kanadassa.