Tshekin lähtökohdat World Cupiin olivat vaikeat useamman avainpelaajan loukkaannuttua turnauksen alla. Tänään jatkoaikatappio Team Europea vastaan varmisti käytännössä slaavilaisten karsiutumisen kisojen jatkopeleistä (lue raportti tästä).

Tshekki sai ottelussa paljon jäähyjä, joista Eurooppa ei kuitenkaan rankaissut. Hyökkääjä Ales Hemskyn mielestä peli ei kaatunut tuomareihin.

– He vihelsivät muutaman heille ja muutaman meille. Muutama tuomio olisi voinut mennä toisinpäin, mutta näin se meni. Emme hävinneet peliä tuomareiden takia, Hemsky kommentoi lehdistölle.

Eurooppaa valmentava Ralph Krueger luotsasi aiemmin Sveitsin ja Saksan maajoukkueita. Kanadalainen valmensi parhaimmillaan Sveitsin MM-kisoissa neljänneksi.

– Krueger on todella järjestelmällinen valmentaja. Hän on pärjännyt kaikkialla, missä hän on ollut. Krueger ansaitsee kunnian siitä, Hemsky kehaisi.

Tshekillä on vielä jäljellä yksi ottelu USA:aa vastaan. Mikäli Yhdysvallat häviää huomenna Kanadalle, päätöspelissä pelataan vain kunniasta.

Leijonat.com/Otto Palojärvi, Toronto