Yhdysvaltojen World Cup jatkotoiveet haihtuivat ilmaan 4-2 tappiolla Kanadalle. Joukkueella on jäljellä tulevalle merkityksetön ottelu Tsekkejä vastaan, jonka jälkeen turnaus on ohi USA:lla.

USA on onnistunut turnauksessa maalinteossa vain kahteen otteeseen. Yhdysvaltalaismedia on ryöpyttänyt suoritusta World Cupissa yhdeksi heikoimmista ikinä USA:n jääkiekkoiluhistoriassa.

Useamman yli 30 maalin kauden NHL:ssä iskenyt ja USA:n maalipörssin viime olympialaisissa voittanut Phil Kessel jäi lopullisesti rannalle maajoukkueesta käsileikkauksesta toipuessaan. Syy oli, mutta jo ennen leikkausta hyökkääjää ei kelpuutettu USA:n joukkueeseen, eikä hänelle nähty käyttöä.

USA:n taipuessa Kanadalla, Kessel päätti piikitellä valitsijaryhmää Twitterissä Kanada-ottelun aikana joukkueen ollessa tappiolla. Twiitti saikin kiekkoihmisiltä saman tien suosion.

Phil Kessel

@PKessel81
Just sitting around the house tonight w my dog. Felt like I should be doing something important, but couldn't put my finger on it.

Suomeksi: ”Istuskelen tässä kotonani koirani kanssa. Minusta tuntuu, että minun pitäisi olla tekemässä jotain tärkeää, mutta en vain yhtään muista mitä se voisi olla.”

Kesseliä on kauan haukuttu jääkiekon seuraajien toimesta kuivaksi ja tylsäksi. Nyt mies pamautti huumoria suoraan eetteriin, kuitatakseen rannalle jäämisensä. Ehkä parilla maalilla olisi ollut USA:lle käyttöä.