Yhdysvaltojen turnaus oli totaalinen pannukakku. Joukkue hävisi suurista odotuksista huolimatta kaikki kolme otteluaan ja jäi alkulohkoon. Torstain ja perjantain välisenä yönä myös Tšekki nitisti lannistuneen USA:n lukemin 4-3.

Puolustaja Ryan McDonagh ei ennen turnausta voinut kuvitellakaan turnauksen päättyvän näin nopeasti.

– Jos joku olisi ennen turnausta sanonut että lähdemme kotiin kolmen pelin jälkeen, olisin pitänyt häntä hulluna, puolustaja sanoi lehdistölle ottelun jälkeen.

– Olisin sanonut, että tämä joukkue on tehnyt niin paljon töitä, että jätämme kaikki muut taaksemme. Niin ei kuitenkaan käynyt, ja nyt on täysin turha jossitella.

Kritiikki USA:n heikosta esityksestä on kaatunut valmentaja John Tortorellan niskaan. McDonagh paljasti, mitä valmentaja oli sanonut pelaajilleen viimeisen ottelun jälkeen.

– Pitäkää pää pystyssä. Olette kaikki mahtavia jääkiekkoilijoita ja edustitte maatanne niin hyvin kuin pystytte, oli Tortorella sanonut.

McDonagh ei usko, että joukkue murtui suurten paineiden edessä.

– Kun turnaus alkoi luisua väärään suuntaan, ympärille syntyi paljon hälinää. Emme välittäneet siitä juurikaan, vaan pysyimme hyvin yhdessä.

McDonagh on yksi niistä pelaajista, joka edustaa USA:ta todennäköisesti myös tulevissa huipputurnauksissa. Puolustajan mukaan samanlaista mahalaskua ei ole odotettavissa.

– Olemme oppineet läksymme. Tämä tunne täytyy muistaa, kun seuraavan kerran edustamme maatamme.

Leijonat.com/Otto Palojärvi, Toronto