Team Europen ennakoitiin ennen World Cupia olevan turnauksen heittopussi. Kahdeksasta Euroopan maan huippupelaajista koottu joukkue on yllättänyt kisojen aikana epäilijänsä kerta toisensa. jälkeen.

Sunnuntaina Team Europe nappasi finaalipaikan World Cupin ennakkosuosikkeihin kuuluneelta Ruotsilta. Joukkue ei kuitenkaan yllättänyt itseään turnauksessa.

– Kaikki luulivat, että kahdeksasta maasta koottu joukkue ei voisi toimia. Pelaajamme ovat kaikki NHL:stä. Meidän pelaajamme joutuivat taistelemaan tiensä joukkueeseen. He ovat kokeneita NHL-miehiä, joilta löytyy Stanley Cup -sormuksia, Euroopan päävalmentaja Ralph Krueger perusteli lehdistölle.

Euroopan pelaajat tulevat maista, jotka taistelevat arvokisoissa yleensä putoamista vastaan. Mahdollisuus voittaa jotain on ollut vain heille kaukainen haave.

Team Europessa nämä pelaajat saavat sauman voittaa maajoukkuetasolla.

– Näiden maiden pelaajat ovat saaneet mahdollisuuden pärjätä ja olla kilpailullisia eliittitason turnauksessa. He ovat taistelleet ikuisesti MM-kisoissa putoamista vastaan ja olympialaisiin pääsystä. Voitosta kilpailemisen on saanut unohtaa, Krueger selitti.

Inspiraatio nuorille

Krueger toivoo Euroopan saavutusten auttavan myös pienempien maiden nuoria seuraamaan unelmaansa.

– Toivomme, että kaksi nuorta näistä maista saa inspriraation saavutuksistamme ja kasvaa 10-12 vuodessa loistavaksi NHL-pelaajiksi. Jos se tapahtuu, voin eläkkeellä vanhana sanoa tämän turnauksen tehneen sen.

Leijonat.com/Otto Palojärvi, Toronto