Tämän syksyn World Cupin voittajajoukkueelle luovutettava pokaali on moderniksi päivitetty versio vuoden 2004 turnauksen pystistä. Päivitys oli tarpeen, sillä edellinen World Cup -pytty herätti naurunsekaisia reaktioita.

– Muistan kaikkien ihmetelleen, että mikä ihme tuo oikein on. Se näytti lähinnä kukkamaljakolta, Kanadan takalinjoilla kahdessa viimeisimmässä World Cupissa luutinut Jay Bowmeester muistelee hetkeä vuodelta 2004, kun järjestäjät esittelivät World Cup -pokaalin Kanadan kapteeni Mario Lemieuxille.

Uuden turnauspokaalin on suunnitellut Frank Gehry – sama mies jonka käsialaa edellinenkin pokaali oli. NHL ja NHLPA palkkasivat Gehryn toimeen miehen ”koko elämän kestäneen kiekkointohimon” perusteella. Uusi pokaali pyrkii Gehry Partnersin mukaan ilmentämään ”lajin kovuutta ja tyylikkyyttä, ja pokaalin design kuvaa sitä poikkeuksellista taitoa, sitoutuneisuutta ja rohkeutta, joita voittajajoukkueelta vaaditaan”.

Linkin takana on kuvat uudesta pokaalista, Kanadan voittamasta vuoden 2004 ”kukkamaljakosta” sekä vuoden 1996 pytystä, jonka voitti USA.