Kanada päihitti odotetusti Team Europen World Cupin finaaleiden ensimmäisessä osaottelussa. Ottelu oli kuitenkin yllättävän tasainen. Kanada ei yltänyt tasolleen, kun taas eurooppalaiset pelasivat yhden turnauksen parhaista otteluistaan. Tästä huolimatta ottelu päättyi Kanadan 3-1-voittoon.

Tulevana yönä pelattavassa toisessa osaottelussa Kanadalla on mahdollisuus ratkaista World Cupin mestaruus. Joukkueessa ei oltu tyytyväisiä avausotteluun. Tasoa pyritään nostamaan entisestään.

– Ei ole epäilystäkään, etteikö tulos voisi olla toisenlainen jos pelaamme toisen yhtä huonon ottelun, Kanadan hyökkääjä Jonathan Toews sanoi World Cupin virallisilla verkkosivuilla.

Ottelun jälkeen joukkue piti tiukan palaverin, jossa ei nautiskeltu finaalisarjan 1-0-johtoasemalla. Valmennus ruoti joukkueen tekemiä virheitä.

– Se ei ollut iloisempia palavereitamme, keskushyökkääjä Ryan O’Reilly paljasti.

– Mutta tarvitsimme sitä. Haluamme katkaista ottelusarjan toisessa ottelussa.

Kanada on voittanut 15 ottelua peräjälkeen, kun maailman parhaat pelaajat ovat olleet mukana. Olisi ihme, mikäli Team Europe pystyisi horjuttamaan ylivoimaista kiekkomahtia tulevana yönä.

– Jos joukkueessa on niin ylpeitä pelaajia kuin meillä on, rima omille peliesityksille asetetaan äärimmäisen korkealle. Se rima myös halutaan ylittää, joukkueen päävamentaja Mike Babcock sanoi.

– On tärkeää pelata niin hyvin kuin mahdollista.